Friday, February 21, 2020

Tečni puder – tvoj spasilac

Nijanse tecnog pudera

by Ana Milovanović

Da li ti je bitnije da imaš savršen ten ili zavodljive usne, i šta je prioritet tokom ove godine krize? Poslednja L’Orealova istraživanja pokazuju da je to upravo tečni puder.

Vlada mišljenje da je najprodavanji kozmetički proizvod, kako nekada, tako i sada upravo karmin. Njegova prodaja prema brojnim istraživanjima je gotovo cvetala širom sveta i u periodima krize tokom 2001.-e godine. Logično je da se dame ove blagodeti ne bi odrekle ni tokom ove godine. Međutim, međutim… Najnovija L’Orealova istraživanja donose podatak da je primat preuzeo tečni puder. Ako je suditi po ovom istraživanju, damama je daleko bitniji savršen ten od zavodljivih usana, pa je tečni puder trenutno svrstan u sam vrh najprodavanijih  kozmetičkih proizvoda, i u najvećoj godini krize!

Besprekoran ten je san mnogih žena, pa se one ne libe da izvoje i poslednji novac zarad njega.  Za narušavanje tena su krivi mnogi faktori, od kojih su neki: geni, nedovoljno održavanje higijene lica, brz način života koji povlači za sobom neredovnu ishranu, konzumiranje cigareta, lekova i ostalog. Na sreću, danas postoji širok spektar pudera i korektora koji mogu ublažiti, a u većini slučajeva i totalno prekriti nedostatke. Kozmetičari i dermatolozi od svih pudera najpre preporučuju tečni, i to onaj bez ulja. Smatra se da on najmanje šteti kožu, a nedostatak ulja sprečava bespotrebno sijanje lica. Tečni puder je zgodan za sve tipove kože, ali je važno obratiti pažnju na sopstvene godine, vrstu kože i obavezno boju. Kako bi izbegla eventualnu grešku, savetujemo ti  da ga nikako ne naručuješ iz kataloga niti po preporuci. Imaj u vidu da boje koje vidiš na slici u velikoj meri ne odgovaraju realnim bojama pudera, niti tvojoj koži. Putem testera u prodavnici boju obavezno proveri na unutrašnjoj strani podlaktice, jer je koža na tom predelu najsličnija onoj na licu. Puder možeš nanositi sunđerom, prstima ili četkicom. Od ove tri varijante najmanje ekonomičan je upravo sunđer. On upija bespotrebno veliku količinu purdera, pa se preporučuje četkica ili nanošenje prstima. Prilikom stavljanja tečnog pudera, potrebno ga je ravnomerno rasporediti po celom licu, što podrazumeva i očne kapke, kao i usne. Veruj nam da će ti one lepše upiti adekvatnu boju karmina ili sjaja ukoliko ih prethodno premažeš tečnim puderom. Podrazumeva se da se puder nanosi i na vrat i dekolte kako bi se postigao ujednačen ton  kože koja je „vidna” , tačnije one koja nije prekrivena garderobom. Savetujemo ti da nikada ne uzimaš puder koji je više od jedne do dve nijanse tamniji od tvog lica jer ćeš time postići kontraefekat i izgledaćeš crveno umesto preplanulo i sveže. Uostalom svi smo na mejl makar jednom dobili fotografije koje svedoče o tome kako izgledaju pojedine holivudske zvezde bez pudera i sa njim!

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!