Friday, August 14, 2020

Odaberi šiške po svojoj meri

by Sonja Madžar

Ulaskom u novo godišnje doba verovatno si pomišljala i na neke promene koje se tiču tvog izgleda. Nama, svakako omiljena ali i najlakša promena je promena frizure. U poslednje vreme ako si malo bacila pogled na modne revije i predloge modnih dizajnera, mogla si primetiti da su se u modu na velika vrata vratile šiške i to neretko guste šiške koje gotovo da prekrivaju oči ali su prisutne i proređene kao i duže ali sečene ukoso. One su uvek dobra i osvežavajuća promena tvojoj kosi jer prekrivaju bore na čelu, čine te mlađom i menjaju tvoju frizuru pri tom, zadržavajući dužinu kose koja ti odgovara.

Ali da bi bila u trendu sa frizurama za predstojeći period moraš se obavezati da će tvoja kosa pe svega biti negovana i sjajna a pre svega i svaki dan čsta jer u suprotnom tvoja nova frizura sa šiškama će izgledati zapušteno i neprivlačno. Međutim, otežavajućih okolnosti za ovu trendi frizuru je nekoliko. Prvenstveno je da ćeš morati redovno iliti vrlo često (okvirno na svake dve nedelje) da ih skraćuješ kako bi održavala dužinu koju si odabrala. Zatim, često pranje kose i prisustvo kose na licu zahtevaće od tebe dodatnu negu kože lica koje će šiškama biti iziritirano i u većem broju slučajeva dovesti do mrskih bubuljica. A kada sve prihvatiš i obećaš sebi da će tvoj novi look podrazumevati šiške ostaje ti samo da odabereš šiškice po tvojoj meri.

Ako je tvoja kosa srednje dužine, najbolje je da se opredeliš se za gušće ali ravne šiške, sečene tik ispod obrva. Bez obzira na boju tvoje kose i na činjenicu da li je frizura stepenasta ili ravna, sa ovakvim šiškama moguče je da ćeš izgledati nekoliko godina mlađe, a kosa će delovati duže.siske
Ravne šiške će ti odlično pristajati ukoliko imaš ovalno, srcoliko ili usko lice, ali se ne preporučuju onima sa okruglim i četvrtastim lica. Međutim, ukoliko imaš kovrdžavu kosu, možda je najbolje da ipak odustaneš od ove varijante, jer da bi izgledala besprekorno, ovakve šiške moraš uvek ravno fenirati, što u vlažnim i kišovitim periodima znači i više puta dnevno.

Uz dugu kosu, savršeno idu istanjene šiške u visini očiju. Ovaj stil je vrlo zahvalan ako si od onih koje vole često da menjaju imidž, jer ćeš odlično izgledati kada ispraviš ili uviješ kosu, ali i kada je vežeš u konjski rep. Te istanjene šiške su zanimljive jer možeš da ih skloniš sa lica u stranu, a kada ti dosade, jednostavno ih sakrij i zakači neutralnom šnalicom ili ukosnicom.

Ako imaš kratku kosu ili često nosiš elegantne punđe tvoj izbor šiškica jesu duže šiške koje su sečene ukoso. Kod ovog stila uvek možeš da primeniš jednostavan trik kada si u frci i nemaš vremena da opereš kosu pred važan izlazak. Vežeš kosu u rep ili je zakačiš šnalicama, iznad kade opereš samo šiške, a zatim ih isfeniraš. S konjskim repom ili elegantnom punđom tvoja kosa će izgledati potpuno čisto, i to za nepunih deset minuta.

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!