Friday, June 5, 2020

Zadimljeni pogled

by Ana Milovanović

„Te tvoje oči boje dima” su neiscrpna fantazija mnogih muškaraca i san većine žena. Uz malo truda i raspolaganje odgovarajućim senkama i ti možeš imati zadivljujući draft_lens2383395module18427682photo_1235938767smoky-eyespogled ispod obrava!

Već duži niz godina dame su fascinirane “zadimljenim pogledom”, tačnije načinom šminkanja očiju poznatijim kao “oči boje dima” ili popularnije nazvanim smokey eyes.

Često se može čuti kako devojke koje odlaze kod šminkera žele postići baš takav izazovan pogled ispod obrva. Od njega ne beže ni holuvudske dive, pa su tako verne pristalice ove metode isticanja očiju i Dženifer Lopez, Bijonse, Eva Longorija, Penelopa Kruz i mnoge druge.

Pre svakog šminkanja očiju, preporučujemo da na ceo očni kapak naneseš belu senku, sedefastu ili matiranu, pogotovo na početni ugao oka, kao i ispod donjeg kapka. Ova senka je dobar trik i za prekrivanje podočnjaka, pa se može dodati na njih preko prvobitno nanešenog korektora. Mnoge žene žive u zabludi da su za postizanje “zadimljenog pogleda” neophodne isključivo sive i crne senke.  Efekat će ipak biti znatno bolji ukoliko se u proces šminkanja uključi više senki u tamnoj boji, sličnih nijansi. Među njima mogu biti i smeđa, bronza, zelena, petrolej, ljubičasta, noćno plava, boja šljive i druge, a neizostavno pravilo je  da one međusobno moraju da se slažu i prilagode boji očiju. Postupak njihovog nanošenja je jednostavan – ide se od najsvetlijih ka najtamnijim tonovima, a kao završna senka je svakako crna. Ona se nanosi na donji kapak, kako bi vizuelno “produbila” oko, kao i na spoljne uglove očiju. Takodje se može naneti i na ivice gornjih kapaka koji se na kraju iscrtavju crnim kreonom ili alajnerom. Po završetku šminkanja očiju tamnim senkama, nemoj se ustručavati da se ponovo vratiš beloj. Nju naknadno nanesi na deo ispod obrva, početni ugao oka, kao i predeo ispod donjeg kapka, kako bi postigla pun željeni efekat. Na kraju iscrtaj obrve tamnim kreonom i nanesi dosta crne maskare za volumen. Potrebno je naglasiti da se uz ovakav dramatičan izgled očiju nikako ne preporučuje nanošenje karmina ili sjajeva u jarkim nijansama. Možda to dobro stoji pojedinim holivudskim zvezdama, uz određena svetla i ko zna šta sve ali svakako ne svima. Neizostavno pravilo – ukoliko ističeš oči nemoj usne! Mi ti preporučujemo prozirne sjajeve, kako bi najveći akcenat bio upravo na zavodljivom pogledu.

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!