Friday, February 21, 2020

Kako da (UVEK) izgledaš dobro na fotografijama

by S. Bajović

Da li si jedna od onih koje mrze da se slikaju ili izbegavaju  fotoaparat, zato što misliš  da jednostavno nisi fotogenična?

Sve mi imamo neku prijateljicu koja uvek „ispadne“ dobro na slikama… Možda je blagoslovena „genom fotogeničnosti”, a možda je profesionalac ispred objektiva. takva možeš postati i ti! Sve je stvar vežbe i činjenice da znaš šta ti koristi, a šta ne.Evo par trikova (slobodno ih isprobaj kod kuće, pred ogledalom), koji će ti pomoći da dobro izgledaš na fotografijama.  Toliko dobro da ćeš jedva čekati svaku priliku da staneš ispred fotoaparata.

Dobar izgled na fotografijama nije samo zasluga dobrog fotografa, moraš se i sama malo potruditi! Kada znaš da ćeš ići negde gde će biti fotoaparata i „fotkanja“, obuci ono u čemu se dobro osećaš i šta ti dobro stoji.  Štikle su uvek najbolje rešenje kada ti fali koji centimetar visine.

Podrazumeva se da ti kosa bude čista. Ne mislimo da moraš svaki put trčati kod frizera na šišanje i feniranje, dovoljno je da ti kosa bude sveža i oprana. I još jedan trik- obrve! Dobro definisane obrve uokviruju celo lice. Videćeš i sama na fotografijama krupnog plana. Zato, uloži u dobru pincetu ili dobru kozmetičarku, isplatiće ti se.

Samopouzdanje se vidi na fotografijama. Naravno da nećeš najbolje ispasti ako budeš imala stav „jao, jadna ja…nemojte me slikati, grozna sam!“. Samouverenost se stiče i na njoj se radi čitav život.

Pronađi pozu koja ti najbolje odgovara. Ne ustručavaj se da je pokažeš. Pogledaj kako to rade poznate ličnosti. Da li je to ruka na boku ili na ramenu kojom nehajno sklanjaš kosu, neka postane tvoj zaštitni znak. Provedi neko vreme ispred ogledala i isprobaj nekoliko poza, pronađi onu koja ti najbolje „leži“.dobra na fotkama

Probaj sa ovim konkretnim savetima koje ti dajemo za početak:

  • Kada je aparat uperen pravo u tebe, probaj da malo okreneš glavu u stranu. Možeš pokazati i anfas, gledajući pravo, ali izgledaćeš bolje i zavodljivije ako okreneš poluprofil.
  • Opusti se i prirodno se nasmeši. Potrudi se da ne pokažeš neki od onih veštačkih osmeha. Dama koja je samouverena nikada ne sme da izgleda kao da se previše trudi.
  • Osloni se na na bok. Ruka će ti izgledati tanja i zategnutija.
  • Pobrini se da ti je brada blago podignuta i, ako je moguće, ne dozvoli da aparat stoji iznad tebe- izgledaćeš šira, verovatno i deblja.
  • Možda će ti se malo činiti čudno, ali probaj da malo stegneš vrat i gurneš glavu ka napred. Ne brini, nećeš izgledati kao žirafa! Na taj način ćeš izbeći podvaljak, koji ume da pokvari tvoj celokupan izgled.
  • Teško da ćeš na raspolaganju uvek imati savršenosvetlo (kao na modnim snimanjima), ali ukoliko je moguće skloni se od prejakog svetla, bolje ćeš izgledati pri nekom mekšem, diskretnijem.
  • Da bi izbegla pojavu groznih „crvenih očiju“, pokušaj da malkice pogledaš u stranu od objektiva, a ne direktno u sočivo.

Nadamo se da će ti ovi trikovi pomoći. Ne zaboravi- opusti se i voli sebe! …

„Ptičica!“

Maca peruvian

Comments

One Response to “Kako da (UVEK) izgledaš dobro na fotografijama”
  1. viola says:

    Veoma zanimljiv odabir teme! Pored toga, odlicno napisan tekst i zaista korisni saveti koji mogu koristiti svakoj od nas. Samo tako natavite!

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!