Friday, August 7, 2020

Savršene obrve

by S. Bajović

Obrve su ukras lica. Uokviruju ga i mogu dramatično izmeniti izraz. Znaš i sama koliko si videla žena sa grozno (ne)sređenim obrvama – pretankim, u stilu Marlen Ditrih (a nisu Marlen Ditrih!) ili u stilu ”Đorđe iz džungle”… Ipak, ako moramo da biramo između ova dva ekstrema, uzećemo ”Đorđa”, jer uz malo znanja, možemo napraviti savršene obrve. Ukoliko ne spadaš ni u jednu od pomenute dve kategorije (blago tebi!), ipak, nije loše da obnoviš znanje o sređivanju obrva i da, možda, naučiš i nešto novo.

U par jednostavnih koraka, možeš ovladati ovom veštinom. Evo, i kako:

Prvo i najvažnije- nađi dobru pincetu! Nemoj da štediš! Dobra pinceta, zlata vredi. Kada jednom nađeš pravu, koristićeš je ceo život.eye

Sada kada si našla savršenu pincetu, možeš da počneš!

Za dobre obrve, potrebno je izabrati dobar oblik. Pronađi fotografije glumica i modela čije ti se obrve dopadaju. Neka ti posluže za inspiraciju, ali ne tako da pokušavaš  da ”slepo” kopiraš njihov oblik. Ne prepuštaj se trendovima. Prati svoj oblik, najlepše je prirodno.

Uzmi olovku ili neki tanji štapić. Prisloni ga uspravno na lice uz koren nosa. Tačka na kojoj štapić pravo dodiruje tvoje obrve, treba da bude početak. Sve one dlačice koje su ispred štapića, možeš slobodno iščupati. Nećeš moći da se načudiš koliko ćeš uklanjanjem ovih dlačica- razdvajanjem obrva, otvoriti pogled i promeniti oblik oka.

Kada si pronašla početak, pomeraj štapić (kao šestar) iz iste tačke – korena nosa, ka spoljnoj ivici oka. Pronašla si tačku na kojoj tvoje obrve treba da se završavaju. Opet, sve ono što raste iza štapića, slobodno ukloni.

Kada si pronašla početak i kraj obrve, prisloni štapić na lice preko (otvorenog) oka, zamišljajući da seče samu zenicu. Tačka iznad zenice određuje najviši deo obrve, odnosno vrh samog luka.

Možda ti sve ovo zvuči komplikovano, ali sigurni smo da ukoliko budeš sledila ove upute korak po korak, možeš uspeti da ih središ onako kako tebi najviše odgovara.

Sledi sređivanje… Uzmi četkicu za obrve ili neku staru četkicu za zube i očešljaj ih. Kreni polako sa čupkanjem. Ne žuri i uklanjaj jednu po jednu da ne bi napravila neželjene praznine i ćelava mesta. Veoma je bitno da znaš kada da se zaustaviš. Ukoliko i pogrešiš i počupaš više nego što si trebala, nemoj pokušavati da popraviš pogrešku tako što ćeš dodatno tanjiti obrve. Bolje prekini i pusti da nove dlačice ponovo izrastu. Kada završiš, ponovo ih očešljaj. Dugačke dlačice možeš pažljivo skratiti makazicama. Ako imaš retke obrve, pronađi olovku za obrve u boji koja odgovara tvojoj boji kose, i blago ih popuni crtanjem. Ne zaboravi da je najlepši prirodan izgled. Deblje, punije obrve će bolje stajati nego neprirodno tanke ili nacrtane.eyes_1373075c

Ako imaš prirodno jake i debele obrve koje ne možeš srediti sama uz pomoć pincete, raspitaj se o mogućnosti depilacije voskom. Ne preporučujemo ti da ovo radiš sama. Bolje je da se obratiš nekoj dobroj kozmetičarki u proverenom salonu. Kada ti jednom oblikuju obrve na ovaj način, kasnije će ti biti lako da ih i sama održavaš.

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!