Monday, February 24, 2020

Čista desetka za svaki orman

by S. Bajović

Trendovi dolaze i prolaze, stilovi se menjaju, proleće/leto, jesen/zima…Nijedna od nas ne želi da bude rob modi. Na kraju, malo koja od nas i može da finansijski isprati sve ludosti sa modnih pista Pariza, Londona i Milana…

Koliko imaš stvari koje si kupila da bi bila ‘u trendu’, i koje jednostavno – ne nosiš? Ili možda i nosiš, ali kada ih obučeš, imaš osećaj da ti nekako ne stoje, da ‘to nije to’…

No, između tih i takvih promašaja, tvoj orman krije i neke komade garderobe koji uporno odolevaju svakom slaganju, svakom ‘velikom spremanju’. Znaš ono kada dođe zima, pa vadiš zimske stvari, a na dno guraš letnje majičice i suknje.. Odjednom, džemper koji imaš duže od jedne sezone, koji ti se i dalje sviđa i koji ti dobro stoji! Nenametljiv i odmeren, ‘vredi svaku paru’!

Pokušali smo da sastavimo listu takvih odevnih predmeta koje svaka pametna žena treba da ima u svom ormanu. Ovo je početak, osnova (basic). Tebi u svakom slučaju ostaje da dalje gradiš svoj prepoznatljiv stil ali ipak treba i ovo da imaš za svaki slučaj a naročito za situaciju nikad-nemam-šta-da-obučem.

  • Klasična crna suknja do kolena (malo iznad-malo ispod). Dobro će ti doći i za posao, i za izlazak. Nikad te neće izneveriti.
  • (Gore pomenuti) džemper – ne žali novca, samo ako nađeš pravi. Naš predlog je kašmir, vuna. Na vezivanje ili na kopčanje, sa džepovima ili bez…
  • Mantil- dobar za proleće, dobar za jesen. Ako imaš novca, slobodno kupi sebi „Burberry“, u suprotnom, pronađi neku jeftiniju varijantu.
  • Teksas jakna – šta reći? Neprolazna i uvek korisna- tzv. „gornjak“ (izraz koji se koristi izgleda isključivo u Novom Sadu).
  • Crne pantalone- kao i suknja pod brojem 1, uvek će biti tu da te izvuku kad zatreba, dobre i „za svadbe, i za sahrane“. Izaberi kroj koji ti odgovara.
  • Džins, teksas farmerke – i svetle, i tamne. Veruj nam, leti će ti svetle mnogo bolje stajati, a zimi ćeš biti elegantnija u tamnim.
  • Tunika – kao i kod džempera pod brojem 2, ako nađeš neku koja ti se sviđa, ne žali da daš koji dinar više. Možeš je nositi na suknju, na pantalone, ali i na dobre, debele hula-hopke ili helanke.
  • (Mala) crna haljina – svaka žena mora naći svoju idealnu. Da li će biti kraća ili duža, sa dugim ili kratkim rukavima- nije važno. Bitno je da ti traje i bude vanvremenska, kao Odri, kao „Doručak kod Tifanija“.
  • Bela košulja – znaš i sama, bez nje se ne može!
  • Crna rolka – izaberi užu i tanju, dobro će ti doći.

I to je to, draga naša. Ovo je podloga na koju dodaješ detalje. Dobar komad nakita, kaiš i marama, mogu upotpuniti izgled i istaći tvoju lepotu. Igraj se detaljima i bojama, oblicima i materijalima, i ne zaboravi- „manje je više“!

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!