Sunday, December 8, 2019

THE END loših frizura!

Filed under Moda i stil

by S. Bajović

Kovrdžava, ravna, duga ili kratka… Nepisano je pravilo da svaka žena čezne za onim što nema. Bar kada je frizura u pitanju… Znaš ono: imaš ravnu kosu, a baš bi želela po koju kovrdžu,  ili obrnuto- ne podnosiš svoje lokne, zavidiš onim srećnicama sa ravnom i glatkom kosom. Danas, uz pomoć raznih preparata i frizerskih taktika, sve je moguće. Peglamo kovrdže, stavljamo minival. Samo poželi, možes sve!

Početak svake dobre frizure je pravilan izbor prema obliku lica koji imaš. Najlakši i najsigurniji način je da staneš ispred ogledala i zategneš kosu iza ušiju i preko potiljka. Drugom, slobodnom rukom, uz pomoć karmina ili krejona, iscrtaj konturu lica na svom odrazu na ogledalu. Postoji pet osnovnih oblika lica.

Ako je tvoje lice OVALNO:

Ovaj oblik lica je najzahvalniji. Krase ga istaknute jagodice i brada koja je malo uža od čela. Odgovara ti najveći broj frizura. Najveći broj modela ima ovaj oblik lica. Srazmerne proporcije ti omogućavaju da isprobaš najrazličitije stilove i oblike. Možeš nositi i kratku i dugu kosu, kao i frizuru srednje dužine. Za koju god se frizuru odlučiš, pokušaj da naglasiš jagodice, usne i bradu. Isprobaj ravan “bob” ili seksi prirodno valovitu kosu. Izbegavaj veoma kratku, natapiranu frizuru koja je svuda šišana na istu dužinu. Takođe ti preporučujemo da, u svakom slučaju, skloniš kosu sa lica i pokažeš svoj “savršeni” oblik.

Tvoj oblik lica imaju: Cameron Diaz, Uma Thurman, Cindy Crawford, Sharon Stone…

Ako je tvoje lice DUGULJASTO:

Ukoliko imaš duguljasto lice, potrebno ga je vizuelno skratiti i proširiti. Ovaj oblik lica je, kako mu sam naziv kaže, duži, nego širi. Vilica (brada) je obično najuži deo lica. Najviše će ti odgovarati raščupane frizure do visine brade i obraza, koje ga čine širim. Mi ti preporučujemo da poneseš šiške. Isprobaj one dugačke, prebačene u stranu. Kovrdže i valovita kosa takođe vizuelno proširuju i skraćuju lice. Ono što bi definitivno trebala da izbegavaš je razdeljak po sredini glave. Ukoliko želiš dugu kosu, odluči se za stepenasto šišanje.

Tvoj oblik lica imaju: Giselle Bundchen, Sarah Jessica Parker, Ashlee Simpson…

Ako je tvoje lice SRCOLIKO:

Ovaj oblik se izdvaja uskom vilicom. Brada je najistaknutiji deo. Pravilnim izborom frizure trebaš otkloniti pažnju sa svoje brade. Lepo će ti stajati duga kosa koja se spušta niz lice. Talasasta i sa kovrdžama, dobro će ti stajati. Izbegavaj oštre slojeve, geometrijske frizure, kao i frizure koje idu u širinu. Ukoliko želiš kratku kosu, neka ne bude suviše kratko šišana pri vrhu i neka ti pramenovi meko padaju. Ne preporučujemo ti rajfove i suviše zalizanu kosu.

Tvoj oblik lica imaju: Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Jennifer Love Hewit, Katie Holmes…

Ako je tvoje lice OKRUGLO:

Okruglo lice je puno lice sa ovalnim linijama brade. Najšire je oko jagodica i ušiju. Isprobaj frizure koje su punije na vrhu glave, a tanje prema krajevima, ka licu. Mekani, stepenasti pramenovi, stanjeni na kraju, lepo će ti padati uz lice. Najbolje ti stoji dužina kose koja pada ispod obraza i brade. Izbegavaj frizuru jednake dužine, tupo odsečenih krajeva. Super će ti stajati i kratka kosa sa punijim volumenom pri vrhu glave.

Tvoj oblik lica imaju: Christina Ricci, Drew Barrymore, Kate Winslet…

Ako je tvoje lice CETVRTASTO:

Kvadratno ili četvrtasto lice ima izražene jagodične kosti, četvrtastu bradu, često iste širine kao i čelo. Ako imaš kovrdžavu kosu, smanji joj volumen. Izbegavaj “bob” ili paž iste dužine, koji pada do visine brade. Probaj talasaste uvojke i lepršave šiške. Ne preporučujemo ti duge, ravne frizure koje ističu četrvrtastu vilicu, kao i teške,ravne, guste, debele šiške.

Tvoj oblik lica imaju: Julianne Moore, Sandra Bullock, Demi Moore, Mandy Moore…

Maca peruvian

Comments

One Response to “THE END loših frizura!”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. HECTOR says:


    CheapTabletsOnline.com. Canadian Health&Care.Special Internet Prices.Best quality drugs.No prescription online pharmacy. No prescription drugs. Order drugs online

    Buy:100% Pure Okinawan Coral Calcium.Synthroid.Mega Hoodia.Actos.Valtrex.Accutane.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Lumigan.Retin-A.Human Growth Hormone.Arimidex.Zyban.Nexium.Prevacid.Zovirax.Prednisolone….Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!