Friday, August 7, 2020

Pravilno šminkanje

by Sunčica Biberdžić

Verovatno si se prilikom šminkanja često pitala šta je to što treba da uradiš i da li možda negde grešiš. Šik magazin se pobrinuo da ti sve te nedoumice razjasni i uz pomoć nekoliko saveta vrhunskih šminkera, sastavili smo listu koju možeš shvatiti kao kratki kurs pravilnog šminkanja! Ipak ove boje koje nanosimo na lice čine da izgledamo lepše, svežije a često i mlađe.

Podloga ( u vidu tečnog pudera)

Podloga ne sme da bude u debelom sloju. U ovom slučaju ne važi pravilo više je bolje. Koža koja je negovana izgledaće lepo i kada ’’viri’’ ispod šminke, u stvari, što se više kože vidi to bolje. Koristi transparentnije podloge ili nijansirane losione, kreme. Odaberi onu koja najviše odgovara tvom tenu i nanesi je a višak natapkaj vlažnim sunđerčićem. Takođe podloga koja je svetlija od tvoje kože čini bore vidljivim. Čak i ako ti je ten veoma svetao treba da koristiš podlogu za nijansu tamniju i topliju. Svetla reflektivna formula učiniće da tvoja koža naprosto sija.

Puder u prahu

Odličan je za uklanjanje sjaja na nosu i bradi ,ali na drugim delovima lica otkriva bore i čini lice suvim. Koristi se za profesionalno šminkanje prilikom fotografisanja. U svakom slučaju treba slediti pravilo – izbegavaj predele oko očiju!

Olovka i ajlajner

Povlačenje olovke ispod oka može tvoje oko učiniti samo vizuelno manjim i istaći  podočnjake. Gornji kapak je najviše uočljiv prilikom starenja tako da na oku treba istaći spoljne uglove gornjeg kapka. Ukoliko nisi vešta pri nanošenju ajlajnera, olovka je bolje rešenje jer ćeš izbeći razmazivanje. Ako su ti preklopljeni kapci onda ajlajner definitivno nije za tebe.

Korektor

Kako godine prolaze, koža ispod oka postaje sve tanja tako da korektor u debelom sloju može samo da deluje kao malter. Da bi izbegla tu grešku koristi korektor u malim količinama i nanesi ga samo na tamne delove ispod oka. Po mogućstvu koristi četkicu jer ćeš ga tako naneti ravnomerno.

Ruž

Ruž u boji, bilo u svetlijoj ili tamnijoj nijansi izgledaće suviše teško na tankim usnama. Isto tako izbegavaj metalik nijansu. Na tankim usnama najbolje će izgledati sjaj, neutralni, roze koji će dati usnama punoću.

Maskara

Na donjim trepavicama izgleda loše jer ističe bore smejuljice i podočnjake. Prilikom kupovine maskare izaberi onu najtamniju, crnu. Oči će u tom slučaju izgledati svetlije i svežije. Takođe izbegavaj one superguste četkice koje se ne razdvajaju lako. Trepavice se suše kako starimo i maskara lako sklizne sa njih. Ne zaboravi na kraju da uviješ trepavice pomoću one simpatične sprave. Tvoje oči izgledaće veće a samim tim i mlađe!

Rumenilo

Naneto na obraze lice deluje otromboljeno! Stoga, rumenilo treba stavljati na jagodice i to što dalje od nosa. Najbolje četkicom, prema gore, zahvatiće jagodice u potpunosti. Izbegavaj jake boje, kao što su boja vina ili cimeta. Ako si mršava, delovaćeš još mršavija a ako nisi možeš ličiti na klovna, što ti svakako nije cilj. Najzahvalnija je neutralna roze nijansa jer odgovara svim tipovima kože.

Maca peruvian

Comments

3 Responses to “Pravilno šminkanje”
 1. persida says:

  INTERNACIONALNO TAKMICENJE U SMINKANJU
  Fakultet za estetiku i kozmetologiju u Beogradu organizuje takmicenje u sminkanju u prostorijama fakulteta, Nusiceva 12a, II sprat.Takmicenje ima humanitarni karakter pod sloganom ”BEZ HUMANOSTI NEMA LEPOTE”.Ovom takmicenju ce prisustvovati brojni mediji, poznati strucnjaci iz oblasti estetike i kozmetike kao i studenti doticnog fakulteta. Svi zainteresovani takmicari mogu posetiti nas sajt http://www.nationalcollege.edu.rs za vise informacija ili pozvati na telefon 011/3235-109, ocekuju vas vredne nagrade ( besplatno trogodisnje skolovanje na gore navedenom fakultetu u iznosu od pethiljadacetristo evra):)

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
 1. KURT says:


  CheapTabletsOnline.com. Canadian Health&Care.No prescription online pharmacy.Best quality drugs.Special Internet Prices. No prescription drugs. Buy pills online

  Buy:Nexium.Retin-A.Zovirax.Arimidex.Prevacid.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Zyban.Lumigan.Prednisolone.Mega Hoodia.Valtrex.Human Growth Hormone.Accutane.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Actos.Synthroid….

 2. CLARENCE says:


  CheapTabletsOnline.com. Canadian Health&Care.Special Internet Prices.No prescription online pharmacy.Best quality drugs. High quality pills. Buy pills online

  Buy:Arimidex.Lumigan.Prednisolone.Retin-A.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Prevacid.Valtrex.Mega Hoodia.Human Growth Hormone.Actos.Zyban.Synthroid.Nexium.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Zovirax.Accutane….Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!