Saturday, June 6, 2020

Jesi, frajer si… al’ mami svojoj!

Filed under Kolumne

by Sonja Madžar

Ne znam da li je to širi problem ili je samo do mog okruženja ali većina mojih drugarica je single! Ne mogu da kažem da smo potpuno i uvek same, zadesi se tu i tamo po neki frajer ali sve je to kratkog veka a posle određene vremenske distance, nekako ih stavljamo u folder pod imenom „pokojnici“ i nerado ih se sećamo.  Odgovorno tvrdim da nije do nas!

Sve naše mame, babe, tetke i ostali deo starije i, kao, iskusnije ženske populacije oko nas vidi problem u nama. One su nas čuvale, ulagale u nas, pazile, mazile i vaspitavale i u glavnom su tako godine prolazile… A sada, kada je došlo vreme za finalizaciju njihovog plana… Ćorak! Dobro, nekako su se pomirile i sa tom činjenicom da za zeta nemaju nekog, ono verovatno, viskog, crnog, markantnog lekara, advokata, diplomate, istoričara umetnosti ili tako nekog, sve sa manirima razume se. Ali da baš nema nikakvog, to ne mogu da razumeju. Onda nam kažu: „Spustite kriterijume!“. OK, mi ih malo spustimo i opet ništa. Onda one sve opet zavrte glavom i mi ih još spustimo i opet po starom – nema pa nema. E onda dođe ona faza kad već i mi same počnemo da vrtimo glavom i anuliramo sve kriterijume i kažemo sebi: „Pa, dobro… Šta mu fali? OK izgleda (iako to do tada nismo ni pomišljale), radi, dobar je momak (to smo nekad, negde čule, verovatno od njegovog najboljeg druga) i ima jednu neverovatno dobru osobinu a to je da se loži na mene!“.

I tako se mi upustimo u tu „neverending story“ i pojma nemamo što nam je sve to trebalo u životu. Počnemo da ne nosimo štikle jer je „OK frajer“ jedva naše visine, izlazimo na mesta na koja do tada nismo ni provirivale, počnemo da im kuvamo ne bi li smo se pokazale kao jednostavne devojke koje sve mogu i znaju, ignorišemo sve ono što očekujemo a ne dobijemo, počinjemo da opravdavamo svu nepažnju jer on puno radi, za sex jednostavno kažemo: „Pa… ponekad treba više vremena da se poklopimo…“ iako vrlo dobro znamo o čemu je reč. Kraće rečeno – svedemo se na njegovu meru i prihvatimo ga onakvim kakav je, što je priznaćemo, velika mudrost u životu.

Ipak sva ona dugogodišnja ulaganja u nas imaju i neke vajde pa u jednom momentu shvatimo da nismo baš tolike guske. Alo bre! Pa ako ti skuvam nešto, donesi flašu vina i čokolade! Ako pravim od tebe frajera u izlascima i svuda gde stignem ne znači da si zaista frajer! Ako mi je rođendan to znači da je to moj dan! Ako imam novu frizuru, reci nešto! Ako sam tužna, budi uz mene! Ako imam drugove, ne znači da se muvam sa njima! Ako si ti primitivan, dragi moj, to je tvoj problem!

Idi kod mame, nek’ ti kuva, nek’ te hrabri, kukaj joj kako su sve žene kurve, kako ti se devojka obukla baš onako da izaziva sve frajere na svetu, kome se sve javila u izlasku, koga je gledala, ko je nju sve gledao… Tvoja mama će sve to razumeti! Pomilovaće te po glavi i sigurno će te uveriti po ko zna koji put kako si ti najbolji i zaslužuješ najbolju ženu na svetu.

Za mamu si najbolji ali za nas si ipak samo još jedan od „pokojnika“.

O pokojnicima sve najbolje!

P.S.

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je namerna!

Maca peruvian

Comments

5 Responses to “Jesi, frajer si… al’ mami svojoj!”
 1. Kristina says:

  Sonja, bez komentara! Svaka cast!

 2. EvilBarbie says:

  ha, ha …mislim da je mozda resenje nase “singl” situacije bas u njegovoj mami:-) izabrale smo pogresne aktivnosti da nas dovedu do cilja ..umesto da jurimo njega, mi treba da jurimo kevu !!! … kafane da zamenimo pijacama i da postanemo cerka koju je njegova mama zelela a nije imala ( svoju ako ima, vrlo verovatno misli da je potpuno promasen slucaj – kao uostalom i nase sirote mamice )…

  samo jos da otkrijemo gde se skupljaju gospodje mame …
  … u iscekivanju novog teksta odoh da volontiram u mesnu zajednicu :-)

 3. X Man says:

  Pa ovako…

  Ne znam da li je to širi problem ili je samo do mog okruženja ali većina mojih drugara je single! Ne mogu da kažem da smo potpuno i uvek sami, zadesi se tu i tamo po neka ženskica, ali… :-)

  Šta da vam kažem, devojke, ali verovale ili ne – i kod nas (vaših budućih “pokojnika”) je ista stvar!

  I mi isto tako spuštamo kriterijume i trpimo kritike od naših matoraca, ali imam utisak da većina devojaka jedva čeka da nas ispali! Novosađanke (čast izuzecima) su se toliko uobrazile da je danas prosto nemoguće prići nekoj devojci na nekom javnom mestu (pogotovo ako je dotična u društvu svojih drugarica), jer je ispala 100% zagarantovana!

  I tako imamo apsurd da je 90% devojaka iz mog okruženja single, i sve su kao tužne zbog toga, a kad ih neko startuje (čak i na diskretan i kulturan način), ili ga odmah ignorišu, ili ga pred svima spuste… Imam utisak da devojke danas više zanima broj ispaljenih momaka od broja osvojenih…

  S druge strane, onih preostalih 10% devojaka uvek imaju momke i menjaju ih kao naša država ime :-), ali su one za nas, obične smrtnike prosto nedostupne (šifra X6-Q7-R8)…

  Ne znam u čemu je štos, a nije da među nama nema finih, dobrih i uspešnih momaka (i devojaka, naravno)…

 4. admin says:

  hahahahhaha, pa nasmeja me do suza :D

  svako ko dođe u ns se pita zašto u izlascima odvojeno stoje frajeri i ribe… ti kažeš da kada neko startuje devojku ČAK na diskretan i kulturan način, ona ga ispali… a šta? normalno je da je startuje na vulgaran način? ne znam…. mene jako jako jako jako dugo niko nije startovao, pa ne mogu da pričam o tome…. očigledno :) a vidiš, ja opet mislim da su novosađanke jako razmazile novosađani, pa oni tako, žele da ih menjaju i menjaju i menjaju i menjaju i da sve prožive… sa svakom, razume se…
  nego, zanimljiva mi je ona konstatacija za onih 10% devojaka koje su zaražene virusom džipova (ako se ne varam)! pa to vi želite ! svojim rečima si objasnio da njih stavljate iznad vas, samih i da su vam one prosto nedostpne… e ‘de bi vam bio kraj sa njima…. :D

  ako grešim, ispravi me, limtemo ;)

 5. admin says:

  zlice od opaka !
  sve više delim tvoje mišljenje ! kakvi izlasci, kakvi minići i vruće pantalonice ?! nema toga više ! krajnje vreme je za pristojnu odeću (uzećemo je od naših mama) i pristojne akcije ! ja sledeći vikend provodim na pijaci, u mesari, ribarnici… i gde još? pomozi, sestro!

  do tada, odoh da pitam mamu kod koga da kupujem i kako svo to povrće da prepoznajem ;)

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!