Saturday, June 6, 2020

Lude ribe – iš, iš, iš!

Filed under Kolumne

by Sonja Madžar

Postoje trenuci kada me pojedine devojke iznenade svojim postupcima i kada pomislim kako muškarci takve stvari ne bi radili… Onda malo bolje razmislim, setim se koječega i shvatim da su zapravo neki od njih to i radili, sva sreća ne tako često ali svejedno ti postupci su kod nas, mojih drugarica i mene, bili okarakterisani sa „ne daj bože“ a počinioci momentalno stavljani na listu najjadnijih. Na našu veliku žalost, oko nas veoma žive, postoje, da ne kažem, delaju i takve ribe. Ludače.

Iskreno, meni one nikada nisu bile jasne. Da budem preciznija, pričam o sadašnjim devojkama naših bivših frajera koje se toliko strasno trude da nama daju do znanja o svojoj novoj vezi, da često pomislim za njih kako su na vikend puštene iz neke (one, da ne kažem sad koje) ustanove pa su im umakle na neko vreme. Ako racionalno sagledamo situaciju, onda imamo na primer tog frajera koji nije više želeo da bude sa nama i sada ima novu devojku; znači imamo ostavljenu devojku i srećan (presrećan po svemu sudeći) par. I mislim, ko tu sad treba da se oseća tužno, iznevereno, ostavljeno pa možda i besno? A ne! To što bi trebalo da bude i to što jeste, nema znak jednakosti između. Naime, njihove sadašnje devojke su te koje su besne, ljute, ljubomorne i spremne na sve – kraće rečeno – ludače.

Na primer, jednom prilikom sam bila zamoljena od strane jedne takve, sve sa plačnim glasom, da ostavim njenog momka na miru i to, da ne veruješ, u tri sata posle ponoći me je nazvala na fiksni telefon da mi to saopšti. Meni, u tom trenutku, izgubljenoj u svemiru, nije preostalo ništa drugo nego da kažem: „Molim?“ a onda je ona ponovila histerično – plačnim tonom: „Molim te, nemoj više da ga zoveš, on mene voli…“ ja sam je prekinula usred njenog monologa, rekla joj: „OK“ i vratila se u krevet. Tada sam bila još više izgubljena jer je taj njen momak sa kojim sam bila završila to što sam imala, nekoliko puta mene cimao ali naravno napominjući da ima novu devojku. Hoću da kažem, ja njega zaista nisam zvala pa prema tome ne znam kako sam mogla da prestanem da radim nešto što ne radim. Evo, vi procenite! Ako su oni normalni onda sam luda ja, i sve je OK.

Kada su druge u pitanju, bilo je tu svega… Turiranja na semaforu, kada smo mi peške a one na primer u njegovim kolima, opakih pogleda u izlascima i još ko zna čega na tu temu ali zaista prvo mesto dajem ludači koja mi se nedavno obratila putem sms-a, sa njegovog telefona nazivajući me sa „bejbe“ i još mi je rekla kako joj je žao mene. Zlatna medalja, nema šta! Ja sam ostala bez teksta i još uvek sam! Jedina stvar koja mi je pala na pamet bila je: Iš bre od mene, i ti i tvoj novi petodnevni dečko!

Jer ipak, da se razumemo, ja u životu uvek navijam za velike ljubavi i ako im je zaista toliko prelepo dok su zajedno i ako je to to, ja sam srećna zbog toga. Volite se deco!

I iš bre dalje od nas, običnih i nespremnih na košulje koje se kopčaju na leđima!

P.S.

Svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je namerna!

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!