Tuesday, June 2, 2020

„Gole“ prolećne usne

O „natural look“-u je već bilo reči ranije tako da ti je sasvim poznato da i za prirodan izgled treba i šminke i truda. Ako pratiš trendove onda je upravo taj izgled, onaj koji ćeš slediti u narednim mesecima. Naime, mnogi dizajneri, poput Gučija, Roksande Ilinčić i Huseina Čalajana preporučuju baš ovakvu, blagu šminku kojom se ističu oči a usne su prirodne i sveže.

Za ovaj trend, najpre je potrebno da se svakodnevno brineš o svojim usnama, tako što ćeš ih negovati balzamima i maskama, kako se ne bi osušile ili ispucale. Zatim, odaberi tečni puder koji će savršeno odgovarati boji tena i prekriti sve nečistoće, preko kojeg se nanosi puder u prahu koji svemu daje poželjni mat ton. Oči ističi crnim ajlajnerom ili olovkom, posle čega se crna maskara podrazumeva. Oči naglašene crnim linijama odgovaraju svakom obliku i svakoj boji pa ne treba da se dodatno brineš oko toga. Ako želiš pored toga da naneseš i senku, onda koristi ili prirodne ili tamne boje a možeš napraviti i „smoky eyes“ u zavisnosti od toga da li je večernja ili dnevna varijanta (uputstva za „smoky eyes“ pronađi u Šik magazinu).

Dok nanosiš puder (i tečni i u prahu), nanesi ga i preko usana jer će ti tako biti lakše da ih našminkaš a ujedno ćeš i na njima prekriti nedostatke ako postoje. Da bi se dobio efekat „golih“ usana, ne treba puno truda. Potrebno je samo vrlo blago ih tonirati zemljanim ili neutralnim tonovima a ako baš ne možeš da se zamisliš bez olovke, onda se potrudi da se ona gotovo i ne vidi.

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!