Sunday, May 19, 2019

Više vina – jače srce

Filed under Lepo i zdravo

Uprkos fenomenalnoj i obilnoj francuskoj kuhinji koja sadrži visok nivo zasićenih masti, Fancuska je ipak zemlja sa malim procentom infarkta.

Zašto i kako?

Ne samo da je u vinu istina nego je očigledno tu i spas. Naime, francuski običaj pijuckanja vina uz obroke deluje i više nego dobro na ljudski oganizam i štiti ga od srčanih komplikacija a čak neka naučna istraživanja dokazuju i da seme grožđa povoljno utiče na vid jer smanjuje rizik za oštećenja očnih struktura i mogućnost razvoja makularne degeneracije i katarakte.

Međutim, ukoliko se ne setiš da svaki dan popiješ čašu, dve ovog „leka“ mi ti preporučujemo zamenu u obliku ekstrakta semena grožđa koje sadrži koncentrovane najefikasnije materije iz grožđa. Ne samo da štiti krvne sudove od oštećenja nego i  jača kapilare, sprečava oksidaciju masti i nastanak infarkta srčanog mišića. Kod osoba sa proširenim venama ekstrakt semena grožđa je takođe potreban jer stabiliše venske krvne sudove i smanjuje rizik za razvoj proširenih vena. Ovo seme smanjuje aterosklerotske plakove – nakupine masti na zidovima krvnih sudova i doprinosi “otpušavanju krvnih sudova”.

Pa, eto… Mi smo se odlučili za vino u toku ručka i večere a ti kako hoćeš. I samo da znaš, ekstrakt semena crnog grožđa je nekoliko puta jači antioksidans od C i E vitamina.

Maca peruvian

Comments

One Response to “Više vina – jače srce”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. GENE says:


    CheapTabletsOnline.com. Canadian Health&Care.Best quality drugs.Special Internet Prices.No prescription online pharmacy. Online Pharmacy. Buy drugs online

    Buy:Arimidex.Nexium.Accutane.Valtrex.Prednisolone.Prevacid.Actos.Mega Hoodia.Zovirax.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Lumigan.Human Growth Hormone.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Synthroid.Zyban.Retin-A….Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!