Saturday, June 6, 2020

Zaštita od sunca

Iako su u toku kišni i hladni dani, prema kalendaru, dolazi leto a sa njim i puno sunca. Koliko god ono bilo blagotvorno i zdravo, ipak postoje neka pravila kojih se treba pridžavati kako bismo sačuvale zdravlje i lepu kožu. Svima nam je poznato da se odlaskom na more, ne samo odmorimo i relaksiramo, nego i prolepšamo. Sve je to tačno, ali nije na odmet da poslušaš nekoliko saveta Šik magazina, o tome kako se ponašati na suncu.

Kao prvo, dolaskom toplijih dana, trudi se da izbegavaš sintetičke trake za kosu i šešire. Jer to su materijali koji čine da se znoj na tim delovima skuplja i začepljuje znojne žlezde što sve može prouzokovati bubuljice i akne, što ti nikako ne treba. Umesto sintetike, koristi pamuk i što češće peri te kapice, trake i šeširiće ako ih nosiš.

Preko dana, po jakom suncu takođe ti savetujemo da izbegavaš puno šminke i parfeme koji u sebi sadrže alkohol. Pusti kožu da normalno diše, jer stavljanjem puno slojeva možeš samo izazvati osip ili crvenilo. Takođe, kada nanosiš kremu sa faktorom, gledaj da ti to bude jedini sloj. Zato biraj one kreme za sunčanje koje će ti istovremeno i hidrirati kožu. I ako imaš problema sa kožom lica pa koristiš preparate protiv akni i bubuljica, nikako se tada ne izlaži suncu jer ta sredstva pod uticajem UV zrakova mogu promeniti svoje dejstvo.

Kada ideš na sunčanje i kupanje, takođe je potrebno da povedeš računa o nekoliko stvari. Ukoliko ideš na bazen, obavezno koristi vodootporna sredstva za sunčanje kako hlorisana voda ne bi naškodila tvom tenu. Posle kupanja u moru, trudi se da kožu dobro obrišeš jer ležanje i sušenje kože na peškiru, na tvom telu ostavlja sloj soli koji, kao što i sama znaš, isušuje. Ako si u mogućnosti, na letovanju što češće peri peškir za plažu, jer se na njemu gomilaju i so i prljavština.

I još jedno zlatno pravilo – sveže izdepiliranu kožu nikada ne izlaži suncu! Ako se sama depiliraš, ostavi to za večernje sate, ako ideš u kozmetičke salone, gledaj da se posle toga krećeš po hladu.

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!