Friday, February 21, 2020

5 saveta za lep dom

Mnogima od nas, u nekim momentima dosadi enterijer u kome živimo, i sasvim je logično da smo tada željni promena. Ipak, te promene treba da budu vrlo pametne i dobro promišljene, kako bi nam u narednom periodu bilo udobno i lepo a sa druge strane, bilo bi poželjno da sve to traje neko određeno (duže) vreme jer ovo nikako nisu jeftine promene. Stoga, ako si u nedoumicama šta uraditi i kako preurediti svoj dom, Šik magazin ti daje pet saveta, koji će ti, nadamo se, biti od koristi.

Boje

Trebalo bi da biraš one boje za koje pretpostavljaš da neće još neko vreme izaći iz mode. Jer, u suprotnom, ubrzo ćeš se osećati potpuno demodirano u prostoru, koji treba da predstavlja tvoju oazu mira. Na primer, neutralni, zemljani tonovi su vrlo zahvalni jer se mogu kombinovati sa svim i svačim. Uz njih dobro idu i svetli, prigušeni tonovi, kao i jake boje. Ukoliko se odlučiš za menjanje velikih površina, kao što su podovi, zidovi i garniture za sedenje, dobro razmisli koje su to boje koje ti zaista odgovaraju. To je skuplja avantura, pa prema tome, dobro preračunaj.

Svetlo

Ne treba dodatno objašnjavati koliko je svetlo bitno. Ono što možda ne znaš je da prema rečima stručnjaka, osvetljenje treba da bude „u trouglu“ kako bi sve delovalo prirodnije. Ako želiš domu da daš toplinu, onda su rešenje kućne lampe, postavljene u uglovima prostorija. One tako daju osećaj topline i sofisticiranosti.

Zbirke

Ploče, knjige ili bilo šta drugo, čega imaš u velikoj količini trebalo bi da stacioniraš na jedno mesto odnosno, na jedan ili više susednih (u zavisnosti od količine) zidova. Tako skupljene i poređane, delovaće kao vrlo lep i umetnički detalj, a o praktičnosti da ne pričamo.

Umetnički predmeti

Slike, fotografije, skulpture i ostale predmete treba postaviti u visini očiju jer stručnjaci kažu da su najčešće greške, upravo postavljanje ovakvih predmeta previsoko. Ako se radi o grupi predmeta, mi ti savetujemo da ih najpre postaviš na pod, i dobro razmisliš o mestu gde će izgledati najefektnije.

Detalji

To je ono što treba da nosi pečat tvog stila. Detalji mogu da budu čak i jastučići u tvojoj omiljenoj boji, stare, staklene bočice, razglednice i čestitke dragih ljudi i mnoge druge uspomene. Potrudi se da i njima nađeš pravo mesto jer su to stvarčice koje tebi znače pa bi bilo dobro da su svakodnevno oko tebe.

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!