Sunday, May 19, 2019

Večita borba – celulit

Filed under Lepo i zdravo

Mini suknje, šortsevi, kratke haljine i ostale minimalne krpice koje nosimo tokom leta zahtevaju lepe i negovane noge. Nažalost, većina nas se toga seti tu negde na proleće i onda shvatimo da nam je celulit zapravo najveći i najuporniji neprijatelj. Nemaju ga samo punije devojke, naprotiv, on napada sve a kako stručnjaci kažu, osnovni uzrok je nezdrav život i loša cirkulacija. Najčešće se javlja kod žena jer važnu ulogu igra i hormon estrogen, međutim ipak je tu najbitniji kolagen i njegova struktura zato što su kod žena vlakna ovog hormona složena paralelno i nisu umrežena kao kod muškaraca.

Iako si verovatno već nebrojeno puta čula koji su „lekovi“ protiv ovog dosadnog i ružnog neprijatelja, mi ćemo ih ponoviti i podsetiti te na režim koji bi trebalo da uvedeš, makar tokom leta.

Najpre bi trebalo da povedeš računa o ishrani odnosno, da smanjiš slatkiše ili ih barem svedeš na minimum a povećaš unos svežeg voća i povrća jer je vitamin C prirodni antioksidans i on čisti naš organizam od toksina. Dalje, kao što već i znaš, i voda je vrlo bitan faktor i treba je piti što više u toku dana.

Ako si odlučila da ga se zaista rešiš, onda bi trebalo da počneš i da vežbaš. Za borbu protiv celulita, idealno je plivanje ili akvarobik. Potrudi se i izdvoj malo vremena jer kada ti to postane navika nećeš ni osetiti da ti oduzima vreme, čak ćeš shvatiti kako ti je to užasno falilo u životu.

Na našu veliku žalost, ovo nisu jedini saveti pomoću kojih ćeš uspeti da skineš celulit. Potrebna je i dodatna nega u vidu pilinga, krema, gelova ili maski. U zavisnosti od novca koji planiraš da izdvojiš, odaberi svoj tretman i budi uporna. A ukoliko imaš i vremena i novca, mi ti preporučujemo i anticelulit masaže koje u kombinaciji sa redukovanom ishranom i vežbanjem, zaista daju odlične rezultate.

I moraš da znaš da su cigarete, alkohol i kafa tri najbolja saveznika celulita.

Budi uporna u ovoj borbi i srećno!

Maca peruvian

Comments

One Response to “Večita borba – celulit”

Trackbacks

Check out what others are saying about this post...
  1. TIMOTHY says:


    MedicamentSpot.com. Canadian Health&Care.Best quality drugs.Special Internet Prices.No prescription online pharmacy. High quality pills. Order pills online

    Buy:Human Growth Hormone.Zyban.Synthroid.Retin-A.Actos.100% Pure Okinawan Coral Calcium.Arimidex.Valtrex.Zovirax.Nexium.Prevacid.Accutane.Lumigan.Petcam (Metacam) Oral Suspension.Prednisolone.Mega Hoodia….Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!