Thursday, August 13, 2020

Jesenja MAKE UP pravila

Filed under Sminka

Uz frizuru i odeću ostalo je još da novom godišnjem dobu prilagodimo i vašu šminku. Za razliku od leta kada je nivo potrebne šminke na minimumu, hladnije vreme zahteva drugačiji make up pristup. Hidratizirajuće kreme, svetliji puder i crvene usne samo su neka od pravila jesenje šminke. Ostala pročitajte u tekstu koji sledi…

Vetar, hladnoća, niske temperature… neki su od šokova koje preživljava vaša koža naviknuta na blagodeti leta.

Suva koža

Jedan od najvećih problema tokom hladnijih dana jeste isušivanje, zatezanje, pucanje i perutanje kože. Dobra krema preduslov je zdrave  „zimske“ kože i zato je neophodno odabrati neku jaku hidratantnu kremu, koja opet neće biti suviše agresivna i neće mastiti kožu. najbolje je odabrati neku varijantu blaže noćne kreme koja će pomoći koži da se regeneriše tokom noći.

Puder

Tokom leta imamo tamniji ten, pa je logično da nam treba i tamniji puder. Ipak, zimi je koža svetlija pa tom logikom prelazimo i na svetliji puder. Najbolje je koristiti puder istog proizvođača, samo se odlučiti za neku svetliju nijansu.

Rumenilo

U skladu sa svetlijom kožom i svetlijim puderom, i rumenilo treba biti svetlijih, prirodnih nijansi. Izbegavajte tamna i napadna rumenila koja će ostaviti utisak kao da ste krenuli na maskenbal, već se opredelite za svetlije, recimo roza nijanse.

Ruževi i sjajevi za usne

Nasuprot diskretnosti šminke za lice, vaše „jesenje“ usne zahtevaju malo agresivniji pristup. Sve nijanse crvene jedan su od vodećih trendova ove jeseni što se tiče ruževa za usne, a naš savet je da se preko dana odlučite za neke nežnije tonove, a za noć sačuvajte vatrene zavodničke.

Oči

Inače, ali ove jeseni i zime naročito, teška šminka za oči veoma je poželjna. Na svim modnim revijama mogle su se videti takozvane „čađave ili smokey“ oči, a za one malo smelije tu su i oštre linije na kapcima i ispod obrva. Boje? Izbor je na vama – crna, tamno siva, siva, plava, ljubičasta…

Lak za nokte

Ove jeseni u trendu su lakovi tamnijih nijansi – crna, zatvoreno crvena, boja trešnje, ljubičasta.. u principu svi zemljani tonovi koji će ispratiti trendi odeću koja je ove sezone uglavnom u ovim nijansama.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!