Friday, February 21, 2020

Ženska moda – modni trendovi za JESEN 2010.

Može se reći da je jesen omiljeno godišnje doba svake žene. Naivni će pomisliti da je to zbog romantičnog odsjaja oktobarskog Sunca na ulicama zlatnim od uvelog lišća koje pod našim nogama šušti poput talasa koji se lome o šljunkovite plaže neke daleke egzotične ostrvske zemlje.. Ali, žene smo- znamo se. Jesen volimo jer je ona idealno opravdanje da obnovimo našu garderobu i milionima krpica koje već imamo dodamo ono što nam je STVARNO neophodno. A koji su to trendi komadi za sezonu jesen 2010. otkrivamo vam u tekstu koji sledi.

Ove jeseni na modnim pistama svih važnijih modnih prestonica, od Njujorka, preko Londona i Pariza do Milana i Tokia izdiktirani su sledeći modni postulati – kasne pedesete, kamilja dlaka i boje kamiljeg krzna, animal print i krzno..

Elegancija i ženstvenost modnih ikona sa kraja 50-ih godina 20. veka poslužila je kao inspiracija svim modnim kreatorima za sezonu jesen 2010. godine. Lepršave duge suknje, strukirane bluze, nežne veste koje ističu figuru peščanog sata vodeći su trendovi ove jeseni. Iako bi neki rekli da su Lui Viton, Marc Jacobs, Prada, D&G i ostali modni magovi svoju inspiricaiju pronašli u junakinjama serije Momci sa Medisona, verovatnije je da su ženstvenosti i elegancije modela sa sredine 20. veka oni bili svesni i pre nego što su odgledali poslednju epizodu MAD MENa..

Što se boja tiče, u skladu sa nežnim modelima, u trendu su i nežne boje. Neprikosnovene su sve varijante boje kamilje dlake – od tamno smeđe, smeđe, karamel do svetlo smeđe i bež. Kaputi, mantili, pantalone, haljine, bluze… Kombinacija više tonova smeđe uz poneki crni detalj vaš stil učiniće klasičnim i elegantnim. Ipak, ako je smeđa suviše klasična za vas, obradovaće vas podatak da su i ove sezone u trendu animal printovi. Bilo da se odlučite za Cavali safari look ili D&G leopard uzorak nećete pogrešiti ni u jednom slučaju. Važno je samo da vaš uzorak bude što verodostojnija imitacija stvarnog životinjskog krzna ili kože – zmija ili zebra, nije važno…

I za kraj – krzno. Za razliku od prethodnih godina, ove sezone na pistama se moglo videti i veštačko krzno čiji je kvalitet veoma napredovao tako da je razlika na Lagerfeldovoj reviji za Chanel bila gotovo neučljiva. Za razliku od njegovih veštačkih modela, D&G i još neki brendovi ipak se nisu odrekli glamura prirodnog krzna koje se našlo na gotovo svakom komadu odeće – od cipele do kape. Ipak, savet za ovu modnu jesen je da budete umereni – opredelite se samo za jedan modni detalj ili komad odeće.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!