Friday, February 21, 2020

Mali trikovi šminkanja za oči

Filed under Sminka

Činjenica je da žene nikada nisu zadovoljne svojim izgledom. Neke su predebele, neke premršave, neke su plave, a htele bi da su crne, velike zadnjice, male grudi, debele butine, neproporcionalne crte lica… šta nas sve neće mučiti. U večitoj borbi za savršenim izgledom neke posežu za skalpelom, a neke za šminkom. Ko je praktičniji, a ko pametniji o tome nećemo raspravljati sada (ali nekom drugom prilikom hoćemo sigurno), već ćemo vam otkriti par MAKE UP trikova. Za početak, o šminkanju očiju. Ipak, one su ogledalo duše…

Kako šminkom smanjiti oči

Iako su krupne oči nešto za čime žudi većina žena, naravno, onih koje ih nemaju, ponekad izražene oči mogu dominirati licem i skrenuti pažnju sa nekih drugih, takođe lepih crta i detalja na licu. Najbolji način da skrenete pažnju sa očiju na ostatak lica jeste da koristite tamnije senke i tuš za oči. Preko dana koristite neutralnu senku, do dva tona tamniju od boje vaše kože. Prvo je nanesite na ceo kapak, zatim linijom trepavica povucite liniju tamno smeđom olovkom za oči i razmažite je kako linija ne bi bila prenaglašena. Isto ponovite i na donjem kapku i njegovoj unutrašnjosti. Postupak završite maskarom za volumen, ali nemojte koristiti one za produžavanje trepavica.

Ove sezone u trendu su takozvane čađave oči, odnosno smokey eyes. Da biste postigle ovaj efekat koristite mat senke, a za naglašavanje upotrebite svetlije senke nanoseći ih odmah ispod obrva.

Kako šminkom povećati oči?

U ovom slučaju važno je koristiti svetle boje oko očiju i ne nanositi taman tuš na donji kapak jer će to oči učiniti manjima. Za deo unutar kapka koristite belu ili bež olovku što je i osnovna podloga za svaku dalju varijantu šminkanja sitnih očiju. Za gornji kapak možete koristiti olovku ili tuš i to tako što ćete je nanositi na uglove očiju kako biste produžili liniju kraja kapaka.

Što se senki tiče, najbolje su one neutralnih boja, i to najviše kombinacija dve boje uz samo malo crne da istaknete linije, jer se na ovaj način naglašava oblik očiju. Trepavice, takođe, otvaraju oči i zato ih je važno pravilno našminkati.

Neutralna sjenila vaši su najbolji prijatelji, no njihova uporaba neka bude što jednostavnija. Koristite samo dva tona istovremeno i samo malo crne boje kako biste istaknuli linije. Na ovaj način učinit ćete ih većima i naglasiti njihov oblik. Prvo ih uvijte, zatim nanesite maskaru, fokusirajući se na sredinu i spoljne uglove. Ako imate gušće obrve, stanjite ih jer i one zatvaraju oči. Najbolje bi bilo kada biste ih počupali malo dalje od uobičajenog, na udaljenost širine jednog oka među obrvama. Naravno, ako možete..

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!