Thursday, August 13, 2020

Brza rešenja za kozmetičke nezgode

Razni tretmani kojima se podvrgavamo, od obične depilacije do pilinga lica, čine nas lepšima, ali ne bez privremenih posledica, a ponekad i pravih kozmetičkih havarija. Crvenilo ili otečena koža, bubuljice.. svašta se može izjaloviti u našem pokušaju da izgledamo lepše i privlačnije. Evo nekoliko saveta kako reagovati u ovim kriznim situacijama..

Crni čaj za natečene oči

Nesanica ili burna noć – nije važno. Rezultat su otekle, crvene oči. Ne paničite, postoji prirodno rešenje za vaš problem – crni čaj. Skuvajte dve kesice čaja u onoliko vode koliko mislite da je potrebno. Nakon što se ohlade, nanesite vrećice na oči i ostavite da odstoje pet minuta. Takođe, možete koristiti krastavac ili avokado, a jedno od kontroverznijih rešenja je i ostaviti dve kafene kašikice u frižideru neka dva sata, da se dobro ohlade i zatim ih staviti na oči.

Nokti

Pušenje, loša ishrana, loše zdravstveno stanje i životne navike mogu uticati na promenu boje vaših noktiju. Instant rešenje za vaš problem je da uronite vrhove prstiju u limunov sok, što će skinuti žutilo sa noktiju, ali kao i svako instant rešenje, tako i ovo ima privremen uticaj – morate promeniti sebe.

Bubuljice nakon brijanja

Nakon brijanja ili depilacije ponekad se desi da se pojavi osip. Kome se to nije dogodilo – blago njemu. Najvažnije u slučaju da vam se ovo dogodi jeste da se ne češete. Na osuto područje nanesite bogatu hidrirajuću kremu ili ulje, a možete koristiti i neku od postdepilacijskih krema. Kod ovog problema najvažnija je prevencija, što znači – oštar, nov i čist žilet, pena za brijanje ili regenerator za kosu, a pre brijanja ili depilacije nužan je piling i čišćenje kože.

Obrve

Omaklo vam se i nema nazad – počupali ste što niste trebali. Rešenje, svakako nije u čekanju da one ponovo izrastu da biste počupali kako valja. Nepravilnosti sakrijte olovkom izvlačeći deo koji ste pogrešno počupali. Savet – nikad ne čupajte sami obrve iznad, već samo ispod linije obrva. Smanjujete prostor za greške..

T zona

Većini žena, ali i muškaraca pravi problem predstavlja mašćenje i sjaj čuvene T zone kože lica. Rešenje iz prve ruke – izbegavajte masne kreme i koristite matirane maramice za lice koje odlično upijaju višak masnoće, a možete ih naći u većini drogerija i apoteka.

Znojenje

Znojenje je proces koji se ne može instantno regulisati. Problem je ili hormonalne prirpde ili je vezan za ishranu ili loše životne navike. Dezodorans donekle može rešiti stvar, a ako i sami znate da ste skloni znojenju nosite uvek maramice sa sobom ili probajte jastučiće za znojenje.

Višak šminke

Višak pudera najlakše se skida uz pomoć maramice, ali ne tako što ćete trljati kožu jer ćete na taj način razmazati podlogu.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!