Monday, February 24, 2020

Najbolja šminka za jesen

Filed under Sminka

Ove jeseni u trendu su različiti stilovi šminkanja, a kada je reč o bojama jednako su zastupljene i tople i hladne nijanse – u zavisnosti od toga kako se osećate, ali i šta vam pristaje. Ipak, tajna dobre šminke jeste u zdravoj i negovanoj koži.

Zdrava koža

Jesen je novo godišnje doba koje se odlikuje novim klimatskim uslovima, a svima nam je jasno da drugačije vreme drugačije utiče na našu kožu. Pre nego se bacite na četkice, puder i ogledalca u cilju doterivanja vašeg savršenog jesenjeg make up-a, posetite kozmetičara ili makar pred ogledalom posvetite malo pažnje svojoj koži. Da li je zdrava? Postoje li neki problemi? Rešite ih pre nego na oštećenu kožu nanesete novi sloj šminke koji će je dodatno oštetiti.

Šminka za zdravo lice

Prvo nanesite hidrantnu podlogu na koju ćete naneti malo transparentnog pudera. Sada bronzerom samo ovlaš pređite lice. Sledeći korak jeste nanošenje rumenila u nijansi breskve na obraze, kao i na čelo i na bradu, sve do korena kose. Ovom tehnikom ćete postići zdrav i jedar izgled, a vaši obrazi će biti sočni – kao jabuke!

“Zadimljen” pogled

Već smo rekli da su „zadimljene“ oči jedan od vodećih make up trendova ove sezone – zadimite i vi svoje. Sivu senku, od najsvetlije, skoro bele, od unutrašnjeg ugla oka nanesite ka spolja u sve tamnijim nijansama. Na spoljašnji deo kapka možete dodati i malo ugarak crne. Isto učinite i na donjem kapku. Na kraju kapak, tik uz trepavice, oivičite tamno sivom olovkom.

Trendi boje

kao i svake jeseni tako su ive u trendu jarke mat boje za usne – crvena, trula višnja, ljubičasta.. Ipak, ove boje su više rezervisane za neke večernje termine. Za dnevnu varijantu odaberite breskvu, roze ili neku drugu prirodniju nijansu – razbijte monotoniju jeseni BOJAMA!

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!