Tuesday, June 2, 2020

Pravilno uklanjanje šminke

Filed under Sminka

Problematična koža makar 70% svojih uzročnika ima u vama. Jedan od najčešćih je lenjost. Uklanjanje šminke pre spavanja ili po dolasku iz izlaska, sa posla, gde god da ste našminkane išle pomoći će vam da se ujutru budite odmornog lica i zdrave kože.

Šminka, iako sa estetske strane ima mnoge prednosti, zdravstveni je masakr za vašu kožu. Ako koristite loše preparate ili je ne skidate nakon nanošenja, a pre spavanja, šanse da će vam koža lica ujutru biti iziritirana, masna, a pore zatvorene duplo su veće. Skidanje šminke veoma je važno za zdravu kožu.

Prvo od čega trebate krenuti jeste upotreba onih proizvoda koji su namenjeni isključivo vašem tipu kože. Za predeo oko očiju koristite posebnu formulu koja će rastvoriti vodootpornu šminku oko očiju, a za čišćenje koristite isključivo mekane maramice i vatu, dok ćete tuševe za oči uklanjati štapićima za uši.

Nakon ovog osnovnog tretmana umijte se toplom vodom, a ostatke šminke otklonite tonikom ili mlekom za čišćenje lica. Osušite lice i nanesite hidrirajuću kremu kako biste sprečili sušenje kože. U slučaju da nemate vremena za ovaj proces slobodno koristite samo maramice za skidanje šminke, a nakon što njima uklonite šminku isprskajte lice mineralnom vodom. naš savet je da ipak pre nego krenete u grad, pripremite pribor za skidanje šminke – tako će vas manje mrziti da obavite to PO KNJIZI!

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!