Monday, December 9, 2019

Nega kose – kosa bez sjaja, tanka i beživotna kosa, neposlušna kosa

Kosa bez sjaja, bez volumena, beživotna ili opet – neukrotiva kosa.. samo su neki od problema sa kojima se žene susreću svakodnevno. Pripremili smo vam nekoliko saveta za svaku od pomenutih muka. Nadamo se da će koristiti.

Tanka i beživotna kosa

Vaša kosa je tnaka, nema volumen i pada ravno? Idealno rešenje za vaš problem jeste odabrati stepenastu frizuru, nemojte upotrebljavati preparate koji će oštetiti vašu kosu i time joj još više ugasiti sjaj, već isključivo one preparate namenjene vašem tipu kose. Kada se farbate birajte pramenove prirodnih nijansi jer oni vizuelno povećavaju volumen vašoj kosi. Takođe, kada sušite kosu, uvek je sušite od temena ka krajevima.

Kako do većeg sjaja?

Klimatski uslovi, UV zračenje i brojni drugi faktori utiču na to da kosa ne pada prirodno već da dlake budu nakostrešene. Zbog toga se svetlost ne odbija od vašu kosu, što za posledicu ima da ona gubi sjaj. Šamponi i regeneratori koji potpomažu hidriranje dlake najbolje su rešenje za vaš proplem. Dodatno, jednom nedeljno nanesite neko pakovanje za sjaj, a poslednji mlaz kojim ispirate kosu nek bude hladan kako bi se zatvorile ljuspice dlake zbog kojih se kosa i kostreši.

Kako ukrotiti lokne?

Večito je prokletstvo da uvek želiš ono što nemaš ili ne možeš imati. Tako žene sa kovrdžavom kosom žele ravnu, a ove sa ravnom talasastu kosu. Ipak, imati lokne, koliko god zanimljivo zvučalo kao ideja, u praksi zahteva poseban trud i posebnu negu. Kovrdžavu kosu ne valja prati svaki dan. Najbolje je prati je na svaka tri do četiri dana. Pri sušenju kovrdžava kosa se nikada ne četka, već se gnječi prstima, a nakon pranja, a pre sušenja poželjno je na nju naneti penu. Što se preparata tiče, zna se – samo oni specijalizovani za lokne i neposlušnu kosu.

Kako se ispravno suši kosa?

Mokru kosu uvijte u peškir i lagano iscedite višak vode. Peškirom nemojte trljati kosu, a ako je baš morate četkati činite to polako i dok je još mokra. Fen nemojte podešavati na najjaču temperaturu i uvek ga pri sušenju držite podalje od kose. Što se tiče pegle za kosu, nemojte je koristiti svakog dana, a i kada je koristite prethodno namažite kosu posebnim balzamom koji će je štititi od visoke temperature.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!