Friday, February 21, 2020

Kako sakriti podočnjake?

Kao posledica nespavanja, a ponekad i kao rezultat bolesti, javljaju se podočnjaci, nadute i umorne oči. Iako je dobar i kvalitetan san najbolje rešenje ovog problema, postoji par trikova kojima se možeš poslužiti ako već nemaš luksuz kao što je zdrav san.

Najčešći razlog nastanka podočnjaka može biti nedostatak sna, ali isto tako i nedostatak minerala, vitamina, neki urođeni genetski poremećaj ili bolest, uglavnom bubrega, srca ili štitne žlezde. Ako su podočnjaci vezani za neku od pomenutih bolesti, dijagnozu, ali i način lečenja najlakše će ti dati lekar. Ono što ti možeš učiniti jeste da povedeš računa o pravilnoj i ravnomernoj ishrani kako bi organizmu obezbedila sve esencijalne sastojke koji mu trebaju tokom dana. Takođe, dovoljna količina vode veoma je važna za blistavu i sjajnu kožu, ali i za normalno funkcionisanje svih organa. Što se tiče preparata, najbolje je koristiti one koji su efikasni, ali istovremeno i prirodni. Reč je o kozmetici koja ne sadrži nikakve veštačke dodatke niti konzervans, a bogata je prirodnim uljima (marelica, jojoba, badem, semenke nara i druga).

Za podočnjake je veoma važno izbegavati Sunce i dugotrajno sunčanje jer ono pospešuje starenje kože, a to je još jedan od uzročnika stvaranja podočnjaka. Takođe, brojne kozmetičke kompanije prodaju obloge za oči koje su odlične za prikrivanje, ali i otklanjanje podočnjaka. Ovi preparati sadrže dodatke poput zelenog ili crnog čaja, biljke vidac, ali iste obloge možeš napraviti i sama u kućnim uslovima. Ipak su to samo čajevi, zar ne? I nije neka filozofija…

Šminka

Osim zdravim načinom života i pravilnom ishranom, za instant rešenja tu je šminka. Najbrži trik od svih jeste da se poigraš sa puderom i korektorom. Korektor bi trebao biti za nijansu ili dve svetliji od pudera koji obično koristiš za lice, a puder bi trebao biti za nijansu ili dve svetliji od boje lica. Ovim izborom ćeš postići svež i mladalački izgled. Naravno, puderi (naročito tečni) ne smeju sadržati nikakve veštačke dodatke, jer je tvoja koža već dovoljno namučena. Priroda je uvek pravo rešenje..

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!