Monday, December 9, 2019

Vežbe i saveti za čvrste grudi

Godine uzimaju svoj danak. On se najbolje zapaža na organu koji je najizloženiji tuđim, ali i vašim pogledima. Naravno, reč je o koži. Iako automatski svi prvo pomisle na lice, koža prekriva i druge delove našeg tela – vrat, ruke, noge i naravno grudi. Sa godinama grudi se opuštaju i vrlo brzo postaju tek bleda senka naše mladosti. Ali ne očajavajte. Pripremili smo vam nekoliko korisnih saveta iz prve ruke, kao i set vežbi koji će vam pomoći da vam grudi što duže budu ponosne i prkosne. I, da.. za naše mlađe čitateljke. Mladost je prolazna – o starosti treba razmišljati na vreme. Upravo zbog toga, ovaj tekst važi i za vas. Prevencije radi…

Saveti za čvrste grudi

Grudnjak ne sme biti neudoban. On podupire grudi i daje im oblik koji će vaše grudi kasnije zadržati. Zato, uvek pametno investirajte u vaš „gornji“ donji veš. Grudnjak nemojte nositi tokom spavanja.

Kada se tuširate, uvek na kraju tuširanja poslednjim mlazevima, lagano hladnijom vodom masirajte grudi u pravcu kazaljke na satu. Hladna voda podiže, a topla opušta grudi. Jedan baš instant trik za čvrste i podignute grudi jeste i trik sa limunom. Ako se spremate za izlazak, onda nekoliko sati pre nego ćete krenuti u frižider stavite limun. Pre izlaska, pre nego se obučete, izvadite limun, prepolovite ga na dva dela i njime namažite grudi. On će vam, makar te večeri obezbediti efekat koji inače po mnogo većoj ceni obezbeđuju plastični hirurzi.

Vežbe za čvrste grudi

Vežba broj 1

Lezite na leđa, uzmite male tegove i raširite ruke. Udahnite i polako dižite tegove iznad glave dok ne spojite ruke, potom ih spustite i izdahnite. Ponovite vežbu 15 do 20 puta.

Vežba broj 2

Lezite na leđa. Uzmite male tegove i spustite ruke pored tela. Savijajte laktove, podižite i spuštajte tegove vodeći računa da donji ostane prilepljen za pod. Vežbu ponovite 12 do 15 puta.

Vežba  broj 3

Lezite na stomak. Pridignite se na kolena i vodite računa da vam stomak i leđa budu zategnuti, a ruke raširene više od širine ramena. Potiljak i kolena neka budu u istoj liniji. Radite sklekove dodirujući grudima pod. Vežbu ponovite 5 do 10 puta.

Vežba broj 4

Stanite na metar ispred zida. Ruke ispružite i dlanovima se oslonite o zid. Gurajte telo prema zidu savijajući laktove, a potom ih ispravite. Ponovite vežbu 15 do 20 puta.

Vežba broj 5

Sedite, stavite ruke ispred grudi, a dlanove spojite. Jako pritiskajte dlanom o dlan i opuštajte. Vežbu ponovite 15 puta.

Vežba broj 6

Stanite, raširite ruke sa dlanovima okrenutim prema napred. Udahnite i raširite ruke pomerajući ih ka leđima. Zadržite ih u tom položaju 60 sekundi. Ponovite vežbu nekoliko puta.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!