Saturday, July 4, 2020

5 saveta za negu kože tokom zime

Kada radi koža pati, koža puca.. Da, tako kaže čuvena reklama koju dnevno čujemo bar pet puta. Međutim, ovu marketinšku poštapalicu u našem tekstu upotrebićemo da bismo vam približili kakve muke naša koža trpi tokom hladnijih dana koji nam predstoje. U principu iste. Zato je važno pripremiti je za te dane, a malo posebne nege i saveta kako da je zaštitimo od uticaja hladnoće nikada nije na odmet. Ovog puta za vas smo izdvojili savete Susie Galvez, portparola Mannatech Lift Skin Care sistema koja kaže..

Nežno čišćenje

Za čišćenje kože tokom hladnijih jesenjih i zimskih dana najbolje je odabrati kremaste pene za tuširanje umesto klasičnih sapuna i gelova. Birajte proizvode na bazi prirodnog bilja – lavande, suncokretovog ulja, kokosovog ulja.. one preparate koji će blago hidrirati i hraniti vašu kožu.

Hidriranje

Zimski vazduh je suv i vrlo brzo dehidrira vašu kožu. Zato je važno zaštititi je masnijom, veoma hidrantnom i hranljivom kremom koja će onemogućiti gubitak vlage.

Piling

Piling je uvek poželjan i pre svega – potreban. Naravno, zimi, najbolji piling je sam vazduh koji vam kožu isušuje do nivoa Sahare. Međutim, kako to i nije preterano zdravo, niti ono što želimo, tako i sredstva za piling moramo prilagoditi novonastalim okolnostima. Umesto onih sa sastojcima zasnovanim na voću jakih abrazivnih svojstava odaberite blago debrazivne piling proizvode koji u sebi uglavnom sadrže ulje ceđeno iz semenki grožđa.

Tuširanje i kupanje

Iako će možda delovati neverovatno, previše vode tokom kupanja ili tuširanja takođe može dehidrirati vašu kožu. Zato je tuširanje najbolje ograničiti na 10, a kupke na 20 minuta.

Pravilo od tri minuta

Ovo možda niste znali, ali kada je reč o hidrataciji kože postoji osnovno pravilo o njenoj efikasnosti. Da bi koža zaista bila hidrirana kako valja, neophodno je u roku od tri minuta nakon umivanja na lice naneti proizvod kojim inače hidrirate kožu. Samo tako vaša koža će biti pravilno zaštićena – od glave do pete.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!