Saturday, July 4, 2020

Kako se pravilno nanosi parfem?

Parfem može biti šarmantni šapat koji ljude podseća – tu sam… ili opet efektan uzvik– EVO ME!!! Koji god od ova dva jezika parfema da je tvoj, potrudi se da ga govoriš ispravno. Evo nekoliko saveta kako da to učiniš bez mnogo muke.

Predigra

Iako se većina nas zadovoljava sa par našpricanih kapi parfema, smatrajući sebe tada neodoljivo mirisnom, istina je da magija parfema i neodoljivog mirisa počinje mnogo pre nanošenja parfema. Neophodno je da svoju kozmetiku, kao i sredstva koja koristiš za tuširanje prilagodiš mirisu svog parfema. Ako je parfem cvetan i sladunjav, ili oštar i opojan, važno je da takvi budu i tvoj sapun, šampon, gelovi i kreme za tuširanje, dezodorans.. jednostavno, budi u tonu.

Prevencija za veći užitak

U skladu sa mirisom tvog parfema mora biti i tvoja kozmetika za telo – krema, mleko za telo, losion, tonik, šta god da koristiš kako bi očuvala vlagu i prehranjenost svoje kože. Parfem će bolje mirisati na dobro hidriranoj nego na suvoj koži. zato uvek, najbolje u prvim minutima nakon tuširanja nanesi neko hidrirajuće sredstvo na telo.

Glavno jelo

Parfem sa pumpicom nanosi se tako što prsneš malo parfema ispred sebe, u visini grudi, sačekaš da se čestice rasprše i zatim prođeš kroz ovaj aromatični oblak. Parfem bez pumpice nanosiš na pulsne tačke na telu – zglobovi, iza kolena, na dnu vrata i iza ušiju. Takođe, uvek naparfemiši i kosu. Po pravilu, parfem gubi na intenzitetu nakon neka četiri sata, pa ga tada ponovo nanesi, ali se uvek konsultuj sa nekim da li si možda preterala i da li je zaista potrebno da ga nanosiš ponovo. Zapamti, nos se nakon nekog vremena navikne na miris pa ga ti možda ne osećaš iako on postoji.

Za toplije dane koristi blažu verziju svog omiljenog parfema, najbolje toaletnu vodu, a za hladnije uvek biraj parfem, jer je vlaga manja i trebaće ti nešto jače da bi postigla željeni mirisni efekat.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!