Friday, August 14, 2020

Kako se rešiti bora?

Filed under Sminka

Protiv godina i starenja se ne možemo boriti, ali uvek možemo upotrebiti male trikove kojima ćemo posledice tog procesa prikriti. Za većinu ovih saveta, verovatno ste već čule, ali za one koje nisu – da rezimiramo.

Voda

Da biste sprečili zadržavanje toksina u organizmu koji osim zdravstvenih problema utiču i na oticanje i stvaranje umornog izgleda, trebali biste piti što više vode tokom dana – makar osam čaša.

Antioksidansi

Voće u ishrani je veoma važno jer je bogato antioksidansima koji su zaduženi za borbu sa slobodnim radikalima. Svo bobičasto voće – borovnice, ribizle, maline, kupine, ali i drugo voće, kao i povrće odličan su izvor antioksidansa. Slobodni radikali podstiču starenje kože na taj način što uništavaju prirodni kolagen usled čega dolazi do stvaranja bora.

Rešite se poroka

Pušenje, alkohol i izlaganje suncu su tri osnovna “poroka” koje biste trebali ukinuti. Ako ne možete u potpunosti da ih se rešite, onda barem umanjite njihovo “konzumiranje”. Naočare za Sunce velikog okvira su obavezna zaštita kako za vrele letnje dane, tako i za snežne zimske.

Hidriranje kože

Ovo je jedno od najvažnijih pravila sa kojim se počinje još u mladosti, da stare dane ne bismo dočekale naborane. Koliko hidriranja je dovoljno? Granica ne postoji – za večno mlado lice vlaga je najvažniji kozmetički preparat.

Retinol

Kreme na bazi retinola pravi su hit u svetu, a zahvaljujući najnovijim otkrićima, sada su još efikasnije u otklanjanju bora i zatezanju kože. Retinol uklanja mrtve ćelije površinskog sloja epiderma, pomaže stvaranje novih i mladih ćelija, a ima i antirid dejstvo na dublje slojeve kože.

Botox

Ovo je, naravno, krajnje rešenje. Kada ništa ne pomaže malo estetskih zahvata nikada nije na odmet. Ipak, razmislite na vreme – postoji li drugi način?

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!