Tuesday, June 2, 2020

Kako odabrati senku za oči?

Filed under Sminka

Postoje trendovi, pravila koja se moraju ispoštovati ako želite da ispratite modu – u korak. I postoji klasika – trend koji nikada ne izlazi iz mode. Isto tako kao što postoje trendovi u oblačenju, postoje i oni vezani za šminku. Danas ćemo vam pomoći kako da odaberete senku za oči, tako da vam odlično stoji svake sezone.

Kako odabrati senku za oči?

Osnovno pravilo kod odabira senke jeste da je prilagodite boji svojih očiju, kose i tenu. Kada se odlučite za intenzivnu šminku za oči znajte da bi ruž ili sjaj za usne trebao biti manje upadljiv. Kontrasti su cool, ali nisu u trendu..

Najbolje senke za plave oči

Ružičasta, narandžasta, karamel, smeđa, ljubičasta.. ove senke će vašoj aristokratskoj lepoti dati dozu topline. U kombinaciji sa rumenilom u nijansama breskve i ružom neke svetlije, prirodne nijanse, kombinacija će biti dobitna. Ono što bi plavooke devojke trebale izbegavati jesu senke zelene nijanse, a za „ledeni“ pogled najbolje je odabrati srebrno senilo i crnu maskaru.

Najbolje senke za zelene oči

Zelenooke bi trebale birati senke za oči u nijansama lavande, bakra, zlata, ananasa, maslinastozelene, boje šljive… i izbegavati sve senke u nijansama plave boje. Kombinacija sa intenzivnijim crvenim ružem je najbolja.

Najbolje senke za smeđe oči

Najbolje nijanse za tople smeđe oči su upravo one tople i „smeđe“. Bež, zlatna, karamel, pa i smeđa i topla maslinastozelena vas nikada neće izneveriti. Ako su vam oči svetlo smeđe, nijanse tamno zelene i zagasitije žute su najbolji izbor.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!