Friday, August 14, 2020

Muškarci – SLABIJI pol!

Iako je uobičajeno da se kaže – žene su nežniji pol, istraživanje sprovedeno u Australiji pokazalo je sasvim suprotno! Muškarci su slabiji pol, jer češće završavaju u bolnicama. Od 350.000 dece koja su primljena u australijske bolnice na odljenjima Hitne pomoći, čak 55% bilo je muškog pola.

Doktor Džejson Akvorč tvrdi da činjenica da se muškarci češće ozleđuju nije jedini razlog zašto češće završavaju u bolnicama. iako će se sada svaki muškarac koji ovo bude čitao grčevito prihvatiti opravdanja – življi smo od devojaka, normalno da se češće povređujemo, prema istraživanju sprovedenom u 11 pedijatrijskih bolnica u Australiji pokazalo se da su muškarci češći pacijenti i kada se eliminišu ove fizičke povrede. Gastroenteritis, akutna virusna oboljenja i bolesti gornjeg respiratornog trakta najčešće su bolesti koje napadaju muškarce, koji su na iste manje imuni od žena.

Osim ključne činjenice, da su muškarci ipak slabiji pol, pomenuto istraživanje otkrilo je jooš jednu važnu stvar, a to je da su za zdravlje deteta najvažnije prva i četvrta godina.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!