Friday, August 14, 2020

Šta muškarci prvo primete na ženama?

Iako većina žena, pa i većina muškaraca smatra da muškarce na ženama privlače grudi, noge i guza, istraživanje sprovedeno na Mančester Univerzitetu pokazalo je da možda i nije baš tako.

Muškarcima su merene reakcije oka na slike velikog broja različitih devojaka. Kako su rezultati istraživanja pokazali, oči muškarca u prvih 10 sekundi gledanja, kod čak 40% ispitanih, bile su na ženskom licu. Pri tome, u proseku su se čak 6.7 sekundi zadržavale na usnama, nešto manje na nosu i najmanje na obrazima. Isto istraživanje pokazivalo je da muškarci drugačije reaguju i na boje usana. Tako se čak 7.4 sekundi zadržavaju na usnama našminkanim crvenom bojom, dok nivo interesovanja za žensko lice značajno opada kod nenašminkanih devojaka.

Kladimo se da ovoga nisu bili svesni ni sami muškarci, ali isto tako ne možemo protivurečiti činjenicama koje slede u nastavku ovog istraživanja. Na drugom mestu na kojem najčešće završi bezobrazni muški pogled jesu grudi, nakon njih je kosa, zatim noge, guza i ruke..

Iako neke stvari mogu biti iznenađenje, više je toga kod muškaraca što nas nikada neće ostaviti u čudu…

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!