Saturday, March 28, 2020

Masna kosa – saveti

Masna i neuredna kosa čest je problem velikog broja žena. Koliko ste je samo puta oprali, koliko preparata i frizera promenili, ali ona je i dalje ista – masna. Evo nekoliko saveta iz prve ruke koji bi vam mogli pomoći. Probajte – ništa vas ne košta!

Mlaka voda, blag šampon

Glavni uzrok masne kose jeste preterano lučenje lojnih žlezda kože usled poremećenog rada metabolizma. Naravno, hrana je prvo o čemu treba voditi računa, ali ne i jedino. Prvo, ako kosu perete svakog dana (jer drugačije ne možete) morate je prati blagim šamponima biljnog sastava sa dodacima lavande, kadulje, mlečne, limunske ili jabučne kiseline koje ne iritiraju lojne žlezde na preterani rad. Osim toga, važno je i to da biste kosu trebali prati mlakom vodom, jer vruća dodatno stimuliše lojne žlezde. I nikako ne trljajte kosu ili teme, već ga blago masirajte vrhovima prstiju. Takođe, dobri su i šamponi sa dodatkom gline, jer ona upija masnoću.

Baby puder

Reč je o triku poznatom kao – suvo pranje. Kada nemate vremena za pranje kose, u najlonsku čarapu stavite malo pudera, čarapu obmotajte oko četke za kosu, tako da zubci četke blago probiju čarapu i sada četkajte kosu dok se ne potroši puder. Nakon što ste iščetkali kosu, uzmite običnu četku i njom ješ jednom prođite kroz kosu kako biste otresli višak pudera. Kosa će dobiti na volumenu i delovaće čisto, ali ipak ćete morati da je operete pre spavanja, najbolje šamponom na bazi limuna.

Kolonjska voda

Pamučnu vatu natopite sa malo kolonjske vode, i zatim njom nežno natrljajte teme glave. Kosa će biti suvlja i mirisnija, ali ipak nemojte preterivati sa količinom. I zbog mirisa, ali i rizika da kosu u potpunosti isušite. Pomalo..

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!