Friday, August 7, 2020

Hrana za zdravu i sjajnu kožu

Vaša koža odraz je onoga čime se hranite. Zato je veoma važno jesti zdravo i pametno. Evo nekih namirnica za zdravu i sjajnu kožu.

Tamna čokolada

Tamna čokolada će sjaju vaše kože doprineti bilo da je upotrebljavate u ishrani ili kao masku za lice. Bogata je antioksidansima, podstiče cirkulaciju krvi, a dobre strane kakaa u njoj su najbolje iskorištene.

Jaja

Jaja su bogata proteinima. Ako vam je koža suva i oštećena u ishranu uvedite jedno jaje dnevno. Nakon 15 dana promena će biti očigledna.

Zeleni čaj

Zeleni čaj možete nanositi direktno na lice kao tonik, držati kesice sa čajem nekoliko minuta ćime ćete osvežiti kožu i smanjiti podočnjake. Takođe, zeleni čaj je i kao napitak odličan jer je bogat antioksidantima koji će vašem licu, ali i koži uopšte dati svež i odmoran izgled.

Jogurt sa niskim procentom masnoće

Jogurt ima malo kalorija, a po sadržaju je veoma hranljiv. Redovnim konzumiranjem jogurta vaša koža će imati nežniju teksturu, rešićete problem pega i ispucalih kapilara, a za one sa izuzetno suvom i ispucalom kožom maska od jogurta preparat je koji su tražili.

Morska hrana

Riba i plodovi mora bogati su Omega 3 masnim kiselinama koje su izuzetno zdrave kao prevencija mnogim bolestima. Zahvaljujući tome svoju primenu našli su i kozmetici za negu kože lica i tela. Omega 3 masne kiseline utiču na podmlađivanje i zatezanje kože. Ako želite da smanjite bore, morska hrana pripremljena na pravi način (kuvana i sa malo ulja) pravi je izbor za vas.

Semenke i koštunjavo voće

Koštunjavo voće često se preporučuje kao dodatak zdravoj ishrani. Bogato je vitaminima, mineralima i visoke je nutritivne vrednosti. Za zdrav izgled kože najbolji je koštunjavi miks koji sadrži brazilske orahe, indijske orahe, pistaće, lešnik i badem. Ipak, kako je energetska vrednost nabrojanih namirnica ogromna dovoljna dnevna doza je šaka koštunjavih plodova. Nemojte preterivati. Goje.

©Magazinzazene.com

Maca peruvian

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!