Friday, August 14, 2020

Kako se (iz)boriti sa stresom?

by  
Filed under Lepo i zdravo

Stres je postao sastavni deo našeg svakodnevnog života. Kao da počinje onog trenutka kada prvi put otvorimo oči, prati nas kroz sve dnevne aktivnosti od pristavljanja kafe, doručka, jutarnjih vesti, odlaska na posao, boravka i povratka sa posla… pa sve do trenutka kada opet sklopimo oči. Međutim, da vam san ne bi bio jedini lek za stres, evo još nekoliko proverenih antistres terapija koje bi vam mogle pomoći.

Hrana za zdravu i sjajnu kožu

by  
Filed under Lepo i zdravo

Vaša koža odraz je onoga čime se hranite. Zato je veoma važno jesti zdravo i pametno. Evo nekih namirnica za zdravu i sjajnu kožu.

Usne – zimska nega

by  
Filed under Lepo i zdravo

Usne su najizloženiji i najugroženiji deo vašeg lica tokom oštrih zimskih hladnoća. U njima nema lojnih žlezda i zato je veoma važno dobro ih hidrirati i obezbediti zaštitu za hladne dane. Pre nego ispucaju i počnu da bole…

Masna kosa – saveti

by  
Filed under Lepo i zdravo

Masna i neuredna kosa čest je problem velikog broja žena. Koliko ste je samo puta oprali, koliko preparata i frizera promenili, ali ona je i dalje ista – masna. Evo nekoliko saveta iz prve ruke koji bi vam mogli pomoći. Probajte – ništa vas ne košta!

Bubuljice na licu – kako ih lečiti?

by  
Filed under Lepo i zdravo

Iako se javljaju u pubertetu, a kod većine žena i nestaju po završetku istog, bubuljice i nakon puberteta mogu predstavljati veliki problem za kožu, ali i samopouzdanje svake žene. Uglavnom se radi o hormonalnom poremećaju, nepravilnoj ishrani i higijeni čijim se regulisanjem postižu i najbolji rezultati, ali najvažnije je da lečenje ne započinjete sami. Dermatolog mora biti taj koji će vas voditi kroz oporavak- do izlečenja.

Zdrava hrana za zdravu kožu

by  
Filed under Lepo i zdravo

Zdravlje na usta ulazi. Ono što jedemo oslikava se na to kako izgledamo i kako se osećamo. Neke namirnice su dobre za zdravlje naše kose, neke za unutrašnje organe, neke za raspoloženje, a evo kojim namirnicama možete uticati na zdravlje i lepotu svoje kože.

5 saveta za negu kože tokom zime

by  
Filed under Lepo i zdravo

Kada radi koža pati, koža puca.. Da, tako kaže čuvena reklama koju dnevno čujemo bar pet puta. Međutim, ovu marketinšku poštapalicu u našem tekstu upotrebićemo da bismo vam približili kakve muke naša koža trpi tokom hladnijih dana koji nam predstoje. U principu iste. Zato je važno pripremiti je za te dane, a malo posebne nege i saveta kako da je zaštitimo od uticaja hladnoće nikada nije na odmet. Ovog puta za vas smo izdvojili savete Susie Galvez, portparola Mannatech Lift Skin Care sistema koja kaže..

Prirodni preparati za suvu i oštećenu kosu

by  
Filed under Lepo i zdravo

Suva i slaba kosa ume biti pravi problem. Obično uz ove dve odrednice ide i ona treća – neposlušna, ali vrlo lako joj se mogu dodati i iskrzani krajevi i nedostatak sjaja. Kako smo ubeđeni da se svi recepti za zdravlje OD GLAVE DO PETE mogu pronaći u prirodnoj apoteci pripremili smo vam nekoliko pravih poslastica za sve one koje imaju problematičnu i izrazito suvu kosu. Reč je o prirodnim preparatima, pakovanjima i balsamima koji će vašu kosu vratiti U ŽIVOT!

Pravilna nega kože lica – za sve tipove!

by  
Filed under Lepo i zdravo

Za zdravu i blistavu kožu lica najvažnija je pravilna nega. Postoje različiti tipovi kože i upravo zbog toga ne postoji jedan univerzalan savet za sve. U zavisnosti od toga da li vam je koža lica suva, masna, mešovita ili samo osetljiva, zavisiće i tretman koji ćete primeniti. U tekstu koji sledi pripremili smo vam nekoliko osnovnim pravila za ispravnu negu kože lica – kojem god tipu pripadali..

Vežbe i saveti za čvrste grudi

by  
Filed under Lepo i zdravo

Godine uzimaju svoj danak. On se najbolje zapaža na organu koji je najizloženiji tuđim, ali i vašim pogledima. Naravno, reč je o koži. Iako automatski svi prvo pomisle na lice, koža prekriva i druge delove našeg tela – vrat, ruke, noge i naravno grudi. Sa godinama grudi se opuštaju i vrlo brzo postaju tek bleda senka naše mladosti. Ali ne očajavajte. Pripremili smo vam nekoliko korisnih saveta iz prve ruke, kao i set vežbi koji će vam pomoći da vam grudi što duže budu ponosne i prkosne. I, da.. za naše mlađe čitateljke. Mladost je prolazna – o starosti treba razmišljati na vreme. Upravo zbog toga, ovaj tekst važi i za vas. Prevencije radi…

Next Page »