Thursday, August 13, 2020

Bebe i voda

by  
Filed under Porodica

Istina je da je deci kao i svima uostalom, voda vrlo značajna za sve funkcije u organizmu, počevši od disanja, varenja i regulisanja telesne temperature pa sve do prenosa hranljivih materija do svih ćelija u orgaizmu.

Izbalansirana ljubav čuva porodicu

by  
Filed under Porodica

Mnogi parovi se udalje jedno od drugog kada dođe beba iako je to najznačajniji događaj za porodicu. Naravno, ima i onih koji to doživljavaju baš kako bi i trebalo ali ipak je mnogo više ovih drugih, koji zbog dolaska bebe, često zapostavljaju međusobnu ljubav.

Namolovane klinceze

by  
Filed under Porodica

Devojčice između 12 i 15 godina češće koriste tečni puder, karmin i šminku za oči nego sve žene u proseku, pokazalo je nedavno jedno nemačko istraživanje.

Kako naučiti klince i klinceze da se koncentrišu

by  
Filed under Porodica

Koliko često se dešava da tvoje predškolsko dete ne može da se seti gde je malo pre „zadenulo“ igračku?! Ili je malo pre izašlo iz vrtića i zna da nešto treba da uradi, ali nikako ne uspeva da kaže o čemu se radi. Nije u stanju da po vama, sasluša jednostavnu priču do kraja, a sa druge strane netremice gleda dugometražni film.

Top lista tegoba u drugom stanju

Dakle, nije nego i ne zove se džaba drugo stanje! Budući da se tokom trudnoće menja fizionomija žene, te s toga i ne čudi što se povremeno sve mi pitamo, ukoliko smo dakako, bremenite, da li su neke stvari normalne?

Ljube ga tata i mama, prvenca nam egoističnog

by  
Filed under Porodica

Studija francuskih naučnika pokazala je da su prvorođena deca više sebična i manje spremna na saradnju, u odnosu na njihovu mlađu braću ili sestre. Istraživanje koje je sproveo Univerzitet u Monpeljeu obuhvatilo je više od 400 volontera – 178 prvorođenih mališana, 48 srednje dece, 125 dece koja su poslednja rođena i 66 jedinaca. Dakle, ono […]