crne-stikle-hod

Kako hodati u visokim štiklama?

Hodanje u visokim štiklama može predstavljati izazov za mnoge žene, ali istovremeno i biti izuzetno seksi i moćan modni izraz. Ipak, kako biste izbegli saplitanje i izgledali samouvereno dok hodate u visokim cipelama, postoje određene tehnike i trikovi koje možete primeniti. U ovom tekstu, dati su saveti koji će vam pomoći da savladate tehniku hodanja u visokim štiklama na lakši način.

Izbor cipela

Bitno je prvo napomenuti da izbor prave cipele igra ključnu ulogu u tome kako ćete se osećati i kretati u njima. Ako su vam cipele previše uske ili nepravilne forme, možete osetiti bol u stopalima i brzo umoriti. Uz to, izbor prave visine pete takođe je veoma bitan. Ako se prvi put odlučujete za hodanje u visokim štiklama, ne bi trebalo odmah krenuti sa najvišom visinom od pet centimetara, već postepeno uvećavati visinu kako biste se navikli na nošenje ovakvih cipela.

Tehnike hodanja u visokim štiklama

Jedan od važnih koraka u savladavanju tehnike hodanja u visokim štiklama je praksa. Treba se navikavati na cipele kako biste se osećali prijatnije u njima. Važno je da počnete sa hodanjem po ravnoj površini, bez prevelikih prepreka na putu. Kada savladate hodanje po ravnini, počnite da postepeno dodajete prepreke koje simuliraju različite terene, poput neravnina, kamenčića, stepenica i slično. Ovako ćete se bolje pripremiti za stvarne situacije u kojima se možete naći u različitim situacijama i na različitim podlogama.

Pravilno držanje tela

Naredni korak kojeg bi trebalo naglasiti je pravilno držanje tela. Važno je da dok hodate u visokim štiklama držite leđa pravo, grudi ispružene i da se fokusirate na rad mišića stomaka. Ovo će pomoći da ravnoteža bude stabilna i da manje trošite energiju na održavanje položaja tela. Ako se osećate nesigurno pri hodanju u visokim štiklama, isprobajte hodanje uz zid ili držanje za neki stabilan objekat kako biste se lakše oslonili i “primirili” telo.

Spuštanje niz stepenice u visokim štiklama

Kada se spuštate niz stepenice, najbolje je hodati sa strane i držati se rukohvata (ako postoji). Nikada ne bi trebalo da se spuštate stepenicama oslonjeni samo na visoke štikle jer to može dovesti do nepravilnog pada, a samim tim i do povreda.

Trikovi za hod u visokim štiklama

Postoji još nekoliko trikova koji bi mogli da vam pomognu da savladate tehniku hodanja u visokim štiklama. Na primer, kada se krećete po neujednačenoj površini, pokušajte da hodate na prstima i da izbegavate dodirivanje petom tla. Takođe, veoma često se preporučuje nošenje baletnki ili laganih cipela u torbi, tako da kada osetite da su vam noge umorne, ili da je previše teško nastaviti dalje u štiklama, možete se prebaciti u obuću u kojoj se osećate prijatno.

Ukratko, hodanje u visokim štiklama može pružiti neverovatno samopouzdanje i osećaj snage, ali istovremeno zahteva određenu tehniku i praksu. Uz izbor odgovarajućih cipela i postepeno savladavanje pravilnog držanja i hoda, možete se osećati sigurnije i samouverenije u visokim štiklama. Nemojte se obeshrabriti ako vam ne uspe ispočetka – uvežbavanje ovakve tehnike može biti izazovno, ali se sigurno isplati. Sada, kad znate kako se kretati u visokim štiklama, možete uživati u novom izgledu i osećaju glamura koje pružaju ove cipele.