muskarac-devojka-svadja

Raskid veze – čita li on naše signale?

Raskidi u vezi nisu samo bolni, već i neizbežni u mnogim prilikama. Međutim, ponekad su ti raskidi mogli biti izbegnuti da su na vreme prepoznati signali da se veza raspada. Devojke, koliko ste puta bile u situaciji da sumnjate u svoju vezu? Da li ste čitale između redova i slušale ono što vam partner govori i ne govori? U ovom tekstu ćemo detaljno analizirati neke ključne faktore koji ukazuju da se veza raspada.

Emotivno i fizičko hlađenje

Jedan od najčešćih pokazatelja da se veza hladnim srcem kreće ka raskidu je emocionalno i fizičko hlađenje. Vaš partner ne želi da provodi vreme sa vama kao pre. Umesto da želi nekog da upozna ili ode na večeru, on provodi više vremena sa drugim ljudima ili zatvara se u svoju sobu. Mora se priznati da je to dobra pokazatelje za vas da se veza raspada. U ovakvim slučajevima, najbolje je da razgovarate sa partnerom i da zajedno pokušate da rešite problem. Ukoliko ste već sve pokušali, a situacija se ne poboljšava, onda je možda vreme da se pomirite sa činjenicom da se vaša veza bliži kraju.

Menjanje vaših navika

Ako primetite da je vaš partner počeo da menja vaše navike, onda to može biti znak da se vaša veza raspada. To može biti pokazatelj da vaš partner pokušava da se udalji od vas, ili da ne želi da provede više vremena sa vama. Možda želi da provede vreme sa prijateljima ili jednostavno želi da bude sam. U takvim situacijama, najbolje rešenje je razgovor sa partnerom. Ukoliko ne vidite nikakve pomake i ne vidite da se on trudi da vam se vrati, onda je bolje da se raskinete.

Sve ređe konfliktne situacije

Kada vaša veza krene da se gasi, obično se smanjuje broj konfliktnih situacija. Ovo može biti zbog toga što vaš partner jednostavno više ne želi da se svađa. Međutim, ovo može značiti da vaš partner nije više zainteresovan za vas i ne želi da provede vreme pokušavajući da reši probleme. Ako primetite da se svađe sve manje događaju, razmislite o tome da krenete u otvoreni razgovor sa partnerom.

Mehanički seks

Kada se vaša veza ljulja, seksualni život često trpi. Partneri se sve manje interesuju za seksualni život i često se odriču seksualnih aktivnosti. U takvim situacijama, seksualni život se pretvara u mehaničku radnju bez emocija i strasti. Ako primetite da se vaš seksualni život pretvorio u obavezu, vreme je da porazgovarate sa partnerom.

REČENICE KOJE ZNAČE KRAJ!

Ako želite da sprečite raskid vaše veze, važno je da prepoznate određene rečenice koje ukazuju na to da se veza raspada. Ako vaš partner koristi rečenice poput „Trebam malo vremena za sebe“ ili „Zvaću te kasnije“, to su sigurni pokazatelji da nešto nije u redu. Važno je da razgovarate sa partnerom i da pokušate da rešite problem što pre.

Zaključak

Raskidi su uvek bolni, ali ponekad su i neizbežni. Važno je da prepoznate određene signale da se vaša veza raspada i da pokušate da rešite problem pre nego što bude prekasno. Partner koji je hladan i udaljen, menjanje navika, svađe koje postaju sve ređe, kao i mehanički seks su gotovo sigurni pokazatelji da vaša veza ne ide u dobrom smeru. Ukoliko iskreno pokušate da rešite problem i da učinite sve što je u vašoj moći da očuvate vezu, postoji velika šansa da se izvučete iz krize. Ukoliko ipak procenite da je veza došla do kraja, nemojte čekati previše dugo – bolje je prekinuti veću saznanjem da ste učinili sve što je u vašoj moći. U svakom slučaju, najvažnije je da se posvetite sebi i svom zdravlju, jer je to najvažnije što imate.