zena-lepa-kosa

Saveti za volumen kose

Duga i bujna kosa san je svake žene bez obzira na godine i stil kojem se priklanja. Ovaj san je za mnoge žene, uglavnom one koje nisu rođene sa predispozicijama za ovakvu kosu, nedostižan. Međutim, u tekstu koji sledi dajemo vam savete pomoću kojih možete dati volumen svojoj kosi i postati gospodarica svojih snova. Da krenemo!

KORAK PRVI – DOBRA FRIZURA

Ako imate tanku i ravnu kosu najbolje je da zamolite svog frizera da vas ošiša kratko i slojevito. Ovo je ujedno i najlakši i najprirodniji način da svojoj kosi date sjaj, gustinu i volumen.

KORAK DRUGI – ŠAMPONI

Šamponi, balzami i kondicioneri danas se prave za sve tipove kose. Pronađite one preparate koji odgovaraju vašoj kosi i njih i kupite. Ipak, treba obratiti pažnju da to ne budu preparati koji u svom sadržaju imaju suviše veštačkih dodataka jer će oni vašu ionako slabu kosu oštetiti još više. Dakle, birajte one prirodnije i uvek birajte odvojeno balzam i odvojeno šampon. Ne koristite varijante 3 u 1 ili 2 u 1, jer je njihova učinkovitost kratkog veka. Vašem priboru za pranje kose dodajte i neko kvalitetno pakovanje za kosu.

KORAK TREĆI – „ALATKE“ ZA STAJLING

Koristite odgovarajuće alatke za stajling. Debljina i tekstura kose odrediće šta ćete od sredstava tačno koristiti i koje će najbolje ostvariti punoću vaše kosu. Pri sušenju kose najbolje je koristiti veliku okruglu četku. Sušite kosu u pramenovima fokusirajući se na deo po deo kose. Nemojte žuriti. Četkom kosu uvek povlačite od glave ka plafonu, ali je nemojte tapirati, već je blago udarajte kako bi se pri sušenju postigao bolji volumen. Ako imate pitomu kosu pri feniranju ćete koristiti velike viklere koji će vam zagarantovati bujnu kosu.

KORAK ČETVRTI – SUVI ŠAMPON

Suvi šampon je sjajan proizvod za dodavanje volumena svojoj kosi. On apsorbuje višak ulja i daje kosi osvežavajući efekat. Možete ga koristiti između pranja kose kako biste održali svežinu i volumen. Nanesite suvi šampon na koren kose, blago ga utrljajte i pročešljajte kosu. Videćete da će vaša kosa dobiti novu punoću.

KORAK PETI – PRIRODNI VOLUMEN

Kako biste postigli prirodan volumen, možete iskoristiti nekoliko trikova. Nakon pranja kose, nagnite se nadole i sušite kosu dok je glava okrenuta prema podu. Ovaj položaj pomaže da se koren kose podigne i dobije volumen. Takođe, možete koristiti diffuser na feniranju kako biste stvorili prirodne talase i volumen.

KORAK ŠESTI – PRAVILNA NEGA

Pravilna nega kose je ključna za postizanje volumena. Redovno šišanje krajeva kose će održavati zdravu kosu bez ispucalih vrhova, što će pomoći da vaša kosa izgleda punije. Nemojte preterivati sa stajling proizvodima i toplotnom obradom, jer to može oštetiti kosu i učiniti je beživotnom. Pokušajte koristiti prirodne maske za kosu, poput maslinovog ulja ili avokada, kako biste hranili kosu i održavali njen zdrav izgled.

KORAK SEDMI – PROMENA STILA

Ponekad je promena stila najbolji način da dobijete vizuelni volumen. Možete se odlučiti za kratku frizuru sa slojevima ili dodati pramenove ili ombre efekat. Ovo će dodati dimenziju vašoj kosi i stvoriti utisak voluminoznije kose.

KORAK OSMI – ISHRANA

Naravno, ishrana takođe igra važnu ulogu u zdravlju kose. Pazite da unosite dovoljno proteina, vitamina i minerala koji su ključni za rast i zdrav izgled kose. Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi, lanenom semenu i orašastim plodovima, takođe su korisne za zdravlje kose.

KORAK DEVETI – ODRŽAVANJE STILA

Da biste održali svoju kosu voluminoznom tokom dana, možete koristiti lak za kosu ili suvi šampon kako biste podigli kosu iz korena. Takođe, izbegavajte da često dodirujete kosu, jer to može ukloniti volumen koji ste postigli.

KORAK DESETI – SAMOPOUZDANJE

Najvažniji korak za postizanje punog i bujnog izgleda kose je samopouzdanje. Bez obzira na to kakva je vaša prirodna tekstura kose, zavodljivost dolazi iznutra. Uzmite vremena da negujete i volite svoju kosu, i ona će vam uzvratiti sjajem i volumenom.

Sve u svemu, volumen kose može se postići uz pravilnu negu, stajling proizvode i tehnike. Nije važno kakav je vaš prirodni tip kose – svaka žena zaslužuje da ima punu i bujnu kosu kojom će zaseniti sve oko sebe. Sledite ove savete i postanite gospodarica svoje kose i svojih snova.