muskarac-zena-pice-razgovor

Šta muškarci prvo primete na ženama?

Kada se radi o tome šta muškarci prvo primete na ženama, postoji mnogo predrasuda i stereotipa o tome da su to “problematični“ delovi tela kao što su grudi, guza i noge, što za mnoge od nas može biti neželjeno i nepromišljeno. Međutim, neka nedavna istraživanja pokazuju da se to možda uopšte ne odnosi na istinu.

Istraživanje

Prema istraživanju sprovedenom na Mančester Univerzitetu, muškarci u prvih 10 sekundi gledanja zadržavaju pogled uglavnom na ženskom licu i konkretno, fokus je na usnama. U proseku, muškarci zadržavaju svoj pogled na usnama čak 6.7 sekundi, što je više nego dovoljno vremena da uoče bilo kakve detalje i steknu svoje mišljenje. Zanimljivo je da ovo istraživanje nije pokazalo da muškarci obraćaju pažnju na grudi ili bilo koji drugi deo tela u ovom kratkom vremenskom periodu.

Usne

Pored toga, isto istraživanje pokazalo je da muškarci drugačije reaguju na boju usana. Crvena boja na usnama može povećati nivo interesovanja muškarca za žensko lice, što znači da mnoge žene bi trebalo da razmotre izbor svog karmina sledeći put kad su u društvu muškarca.

Obline

Ipak, to ne znači da se zanemaruju drugi delovi tela. Istraživanje sprovedeno u Australiji pokazalo je da je oblik tela uglavnom ono što privlači muškarce. Rezultati su pokazali da su muškarci više privučeni oblinama i da su žene koje imaju proporcionalniji izgled, posebno u oblasti struka i bokova, privlačnije.

Kosa

Kada je u pitanju kosa, koju mnogi ljudi smatraju jednom od najvažnijih karakteristika ženstvenosti, čini se da je to još jedan važan faktor koji muškarci primete na ženama. Studija koju su sproveli istraživači iz Velike Britanije i Švedske pokazala je da muškarci smatraju da žene sa prirodnim izgledom kose deluju privlačnije od onih sa farbanom kosom. Međutim, to ne znači da sve žene treba da idu sa prirodnim izgledom – mnogi muškarci su bili privučeni ženama sa svetlijom kosom, a opet, mnogi su preferirali prirodni tamniji izgled.

Tetovaže pirsinzi

Kada su u pitanju tetovaže i pirsing, rezultati su pomešani. Neka istraživanja pokazuju da muškarci vide tetovaže i pirsing kao znak ekstravagancije i originalnosti, što može biti privlačno. Drugi smatraju da ove stvari ometa prirodnu lepotu žena i da su takođe znak nezrelosti.

Takođe, istraživanja pokazuju da većina muškaraca, više pažnje posvećuje ženama koje se oblače u skladu sa svojim telom i ličnostima, a ne trendovima. Ovo dokazuje da su samopoštovanje i sigurnost u sebe faktori koji najviše privlače muškarce.

Kada se sumiraju sva ova istraživanja, jasno je da je privlačnost mnogo više od fizičkog izgleda. Oslobađanje sopstvene individualnosti, integritet i iskrenost u predstavljanju sebe, kao i sticanje sigurnosti u sopstvenu kožu, su ključni faktori u privlačnosti. Stoga, bez obzira da li ste previše zabrinuti zbog toga šta muškarci primete na vama, fokusiranje na ove faktore ne može doneti ništa nego sveukupno poboljšanje vaše privlačnosti.