zena-plave-oci

Umorne oči – kako ih osvežiti?

Kada ste umorni ili bolesni, oči to prvo otkriju. Ali vi ne morate da živite sa umornim očima. Koristeći sledeće trikove ulepšaćete vaše oči i dati sebi svež i odmoran izgled.

KRASTAVAC

Otarasite se naduvenih očiju. U frižideru uvek držite krastavac za svaki slučaj, odnosno za one dane kada su vam oči naduvene. Isecite dve kriške krastavca i stavite ih preko očiju na 10 minuta. To će smanjiti nadutost očiju.

Kada je reč o osvežavanju umornih očiju, krastavac je jedan od najpoznatijih trikova koji se koriste decenijama. Sastav krastavca ima umirujuće i hladna dejstva, što pomaže u smanjenju nadutosti i otoka oko očiju. Osim toga, krastavac sadrži i antioksidante koji mogu pomoći u smanjenju tamnih krugova ispod očiju. Da biste koristili ovaj trik, samo isecite dve kriške krastavca i stavite ih preko svojih očiju na nekoliko minuta. Možete čak i držati krastavce u frižideru kako biste dobili dodatnu hladnoću koja će ublažiti otoke i umor u očima.

KOREKTOR

Sakrijte podočnjake. Mnogi ljudi imaju problema sa podočnjacima, a korektor je najbolji način da ih se otarasite. Nanesite korektor ispod očiju nakon što ste na istu oblast stavili neku podlogu. Najbolje je koristiti korektor u prahu.

Podočnjaci su čest problem sa kojim se susrećemo, pogotovo kada smo umorni ili imamo manjak sna. Korektor je sjajan način da prikrijete podočnjake i osvežite izgled vaših očiju. Pre nanošenja korektora, možete koristiti neku podlogu na licu kako biste izjednačili ten. Zatim nanesite korektor ispod očiju i blago ga utapkajte prstima ili koristite sunđerčić za mešanje. Najbolje je koristiti korektore u prahu, jer su lakši i neće izgledati teško na koži.

TREPAVICE

Uvijte svoje trepavice. Uvijanje trepavica otvara. Uvijte ih pre nanošenja maskare. Budite pažljivi, zato što su trepavice su veoma osetljive i lako ih je slomiti.

Uvijanje trepavica je još jedan trik koji vam može pomoći da osvežite izgled svojih očiju. Uvijene trepavice otvaraju oči i čine ih izražajnijim. Pre nanošenja maskare, možete koristiti uvijač za trepavice kako biste ih uvili. Postavite uvijač na koren trepavica i lagano ga stisnite, držeći ga nekoliko sekundi. Pažljivo otpustite uvijač i nastavite sa nanošenjem maskare. Važno je biti pažljiv prilikom uvijanja trepavica, jer su one osetljive i može doći do lomljenja. Budite strpljivi i nežni kako biste postigli željeni efekat.

AJLAJNER

Koristite beli ajlajner. Svetliji ajlajner vaše oči čini svežijim i budnijim. Ako smatrate da je beli ajlajner suviše napadan koristite krem ili srebrni ajlajner.

Ajlajner je moćan alat za isticanje očiju i davanje svežeg izgleda. Dok crni ajlajner može izgledati dramatično, svetliji tonovi, poput belog, mogu proizvesti osvežavajući i budan efekat. Beli ajlajner možete naneti na donju vodenu liniju ili na unutrašnje uglove očiju kako biste otvorili pogled. Ako vam beli ajlajner deluje previše napadno, možete koristiti krem ili srebrni ajlajner za sličan efekat.

MASKARA

Nanesite sloj maskare. To dalje osvetljava oči dajući vašim trepavicama volumen i intenzivniju boju. Crna maskara daje smeliji i dramatičniji izgled, za razliku od braon ili crno-braon. Ipak, najefikasniji način da osvežite umorne oči jeste SAN.

Završni korak za osvežavanje umornih očiju jeste nanošenje maskare. Maskara će dodati volumen i intenzitet vašim trepavicama, čime će dalje otvoriti oči i stvoriti svežiji izgled. Crna maskara je najčešći izbor i pruža dramatičan izgled, ali braon ili crno-braon nijanse mogu pružiti prirodniji izgled. Bez obzira na boju maskare koju izaberete, važno je naneti barem jedan sloj kako biste postigli željeni efekat. Pre nanošenja maskare, možete koristiti češalj za trepavice kako biste ih odvojili i izbegli slepljivanje.

Ipak, bez obzira na sve trikove za osvežavanje umornih očiju, najefikasniji način da im pružite odmor i svežinu jeste pravilan san. Nedostatak sna je čest uzrok umornih očiju i podočnjaka. Pripazite na svoje navike spavanja, usvojite zdrave rutine pred spavanje i pokušajte da dobijete dovoljno kvalitetnog sna. Redovan san će vam pomoći da izgledate svežije i energičnije, a vaše oči će zasijati punim sjajem.

Sve u svemu, postoji mnogo načina da osvežite umorne oči i pružite im svež i odmoran izgled. Od korišćenja krastavaca za smanjenje nadutosti, do nanošenja korektora za prikrivanje podočnjaka, pa sve do uvijanja trepavica i nanošenja maskare za otvaranje očiju, ovi trikovi će vam dati svežiji izgled. Ali ne zaboravite, ništa ne može zameniti dobar san. Pripazite na svoje navike spavanja i pružite svojim očima dovoljno odmora. Vaše umorne oči će vam biti zahvalne!