krevetac-nocno-svetlo

Zašto je drveni krevetac za bebe čest izbor roditelja?

Kako se tokom vremena razvijala nauka odnosno medicina pa samim tim i saveti koje trudnice i porodilje dobijaju od lekara isto tako se menjala i ponuda na tržištu kada je čitava bebi oprema u pitanju.

Osim što su neke stvari unapređene, neke potpuno izbačene iz upotrebe, neke su se pojavile kao potpuno nove na tržištu.

Ipak, jedna stvar oduvek je privlačila pažnju roditeljima i danas je jednako popularna kao i kada se prvi put pojavila, a u pitanju je drveni krevetac za bebe.

Najbitniji komad bebi opreme

Ako bismo mogli da napravimo skalu najpotrebnijih stvari za novorođenče nastala bi frka oko prvog mesta. Ali ono što je sigurno jeste da bi se na samom vrhu te skale našao krevetac za bebe.

Smatra se jednim od najbitnijih komada upravo jer je često u upotrebi, a od njegovog kvaliteta i udobnosti zavisi kako će novorođenče provoditi veći deo dana i noći.

Drveni krevetac za bebe ostao je jednako popularan kao kada je prvi put napravljen i danas. A prilikom njegove kupovine treba obratiti pažnju pre svega na funkcionalnost, dimenzije, udobnost, bezbenost, same potrebe deteta ali i dizajn i oblik.

Bezbedan je i stabilan

Najvažniji aspekt prilikom kupovine svakako treba da se odnosi na bezbednost, zato treba obratiti pažnju na kvalitet. Jednim od najkvalitetnijih i najčešće kupovanih modela pokazao se upravo drveni krevetac za bebe.

Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da se on dimenzijama uklapa u prostor u koji se planira njegovo smeštanje čime se omgućava očekivana fleksibilnost i funkcionalnost. Zatim, treba obratiti pažnju na širinu između letvica – da li je ona standardna ili manja/veća od uobičajene. Ovo je važno jer ne bi bilo dobro da bude tolika da glava bebe može da prođe između.

Treba da bude dovoljno čvrst, stabilan i bezbedan kako bi omogućio miran san i bezbedno buđenje.

Napravljen je sa posebnom pažnjom što podrazumeva da nema oštrih ivica i potencijalno opasnih materijala koje se koriste prilikom izrade.

Velika ponuda na tržištu

Kada je drveni krevetac u pitanju ponuda dostupna na tržištu je zaista raznolika. Mnogi će za upravo ove modele reći da su klasični. Ali mogu se razlikovati u odnosu na oblik, veličinu, vrstu drveta, da li su lakirani ili farbani, da li imaju dodatne mogućnosti ili ne, itd.

Ovo su sve stvari o kojima treba razmišljati i informisati se pre samog odlaska u kupovinu.

Određeni modeli mogu imati točkiće što olakšava njihovo premeštanje, a postoje i oni koji imaju mogućnost podešavanja visine dušeka i ogradica sa svih strana.

Postoje i modeli koji se kasnije tokom rasta deteta mogu pretvoriti u dečiji krevet što predstavlja takođe odličnu i praktičnu opciju.

Idealan je za kreiranje kutka za novorođenče

Svako od članova porodice zahteva da ima neki svoj kutak u domu, a drveni krevetac za bebe svakako to simbolizuje za one najmlađe. Dok sa jedne strane predstavlja sigurnu sredinu za spavanje, sa druge strane stvara naviku spavanja u vlastitom prostoru koja je i te kako bitna za kvalitetan san i korisna tokom odrastanja.

Dreveni krevetac je svakako nepogrešivi izbor zbog svega napred navedenog, a ako on ispuni svoju glavnu svrhu koja se odnosi na siguran i ugodan prostor za spavanje, on time automatski olakšava i posao roditeljima čime se ujedno osigurava kvalitetan san koji je važan za pravilan rast i razvoj dece.