magazinzazene_staze za hodnik 1

Zašto svako treba da ima stazu za hodnik?

Kada je reč o stambenim prostorima u njih se stalno ulaže, dograđuje, renovira i dodaje nešto novo. Ipak postoje neke stvari bez kojih taj prostor ne bi bio dovoljno funkcionalan i estetski dobro urađen, a to se odnosi na osnovni nameštaj i dodatne propratne stvari.

Jedna od njih je staza za hodnik bez koje ovaj prostor definitivno ne bi bio isti. Danas najveći broj domova poseduje istu i negativnih komentara skoro da nema.

Osim cipelarnika, ogledala, čivilika i neke saksije sa cvećem staze za hodnik su neizostavni deo ovog prostora, a za to postoji više razloga.

Olakšano je čišćenje

Prilikom kupovine i biranja staze za hodnik osim izgleda, veličine, dezena i boja veoma je važno voditi računa od kojeg su materijala one napravljene. Sve to u kombinaciji može i te kako uticati na održavanje koje treba sebi da olakšate maksimalno.

Zato treba birati ravnije tanje modele staza koje je lako usisati u svakom trenutku, pogotovo kod promentnih hodnika u poslovnom prostoru ili višečlanoj porodici.

Za vikendice gde će boraviti samo par članova porodice i to obično po nekim vikendimau godini idealno rešenje mogu biti deblji tepisi visokog flora koji su idealni za hladnije dane.

Dakle, pre konačnog izbora razmislite kako se konkretan materijal čisti i održava, ali ono što svakako treba da znate jeste da je uz njih osigurano manje prašine i prljavštine po kući koja se može razneti obućom.

Imaju dekorativnu funkciju

Na tržištu se mogu naći razne staze za hodnik kako u odnosu na boju i materijal od kojeg su napravljene, tako i u odnosu na veličinu i širinu, oblik, dezen, boje i tome slično. To ostavlja mogućnost da svako pronađe ono što mu najviše odgovara.

Kao i u svim drugim oblastima života tako je i ovde prisutna ponuda koju karakteriše prisustvo savremenih inovatnivnih rešenja za tekstilnu podnu oblogu.

Upravo takvi komadi koji se idealno uklapaju u ostatak enerijera imaju značajnu dekoratnu funkciju po čitav prostor.

Smanjuje unos prljavštine sa obuće u kuću

Kada je reč o bilo kod modelu osim dekorativne funkcije oni imaju i funkciju zaštite ostatka doma od unosa prljavštine koja dolazi spolja i to putem đonova naše obuće. Predstavljaju prvu barijeru odnosno prepreku za unos prljavštine dalje u kuću i omogućava da se ona tu zadrži.

Kvalitetni i odgovarajući modeli omogućavaju lako i bezbedno održavanje i čišćenje.

Bilo da je reč o modernim rešenjima, čupavim i mekim tepisima ili kolorističnim kombinacija, funkcija je ista. Bolje štite prostor nego da u ih u hodniku nema.

Povećavaju osećaj udobnosti

Već je jasno do sada da saze za hodnik unose veliku promenu u prostoru kako sa aspekta estetike i uticaja koji imaju na izgled celokupnog prostora tako i sa aspekta funkcionalnosti. To podrazumeva da one i te kako mogu povećati osećaj udobnosti boravka u tom prostoru.

Bilo da je reč o malim ili velim stazama za hodnik one pored ostalih stvari koje se tu nalaze u prostor unose mekoću, udobnost i možda vedrije boje u odnosu na ostatak.

S obzirom da na mogućnosti izbora staze za hodnik koje su široke zbog velike ponude, svako može naći idealan komad za sebe, odnosno svoj dom, poslovni prostor ili vikendicu na planini.